Harta site-ului
Ajutor
Comisia pentru situații excepționale a raionului Dubăsari și-a aprobat planul de activitate pentru anul curent
Comisia pentru situații excepționale a raionului Dubăsari și-a aprobat planul de activitate pentru anul curent

Comisia pentru situații excepționale a raionului Dubăsari, președinte dl Sergiu GRIGORIEV, în componența căreia sunt 29 membri, s-a întrunit, la data de 27 februarie 2024, în ședință de lucru. În cadrul întrunirii, membrii Comisiei au pus în discuție și analiză acțiunile organelor de conducere ale protecției civile a raionului pentru organizarea lucrărilor de lichidare a consecințelor situațiilor excepționale. Secția situații excepționale Dubăsari, șef dl Sergiu GATMAN a informat membrii prezenți despre importanța Comisiei. Totodată, șeful SSE Dubăsari a specificat că planul pregătirii protecției civile a raionului Dubăsari reprezintă documentul operativ în caz de apariție a situațiilor excepționale și sau calamităților naturale, unde sunt prevăzute și măsurile necesar de întreprins într-o eventuală situație.
La ședința dată, membrii comisiei au aprobat programul antrenamentului Comisiei situații excepționale a raionului Dubăsari, care prevede informarea membrilor vizavi de regulament și obligațiunile funcționale, verificarea stării de pregătire și ajustare a planurilor de acțiuni ale serviciilor protecției civile, actele legislative în domeniul protecției civile, etc.
De asemenea, membrii comisiei au probat unanim și planul de activitate al Comisiei SE a raionului pentru anul 2024. Conform acestuia Comisia SE a raionului se va convoca în 4 ședințe ordinare, iar în caz de necesitate membrii vor fi întruniți în ședințe de lucru extraordinare.
Pe parcursul anului 2024, activitatea comisiei se va axa pe examinarea stării digurilor a râurilor Nistru și Răut, cu invitarea reprezentanților serviciilor de resort. La fel, membrii comisiei se vor implica activ în asigurarea ordinii, securității publice, prevenirea cazurilor de înec și aspectele sanitar epidemiologice în zona bazinelor acvatice, organizarea și desfășurarea campaniei de recoltare a cerealelor. Totodată, printre obiective, membrii comisiei SE a raionului își mai propun și asigurarea măsurilor de protecție a populației și bunurilor materiale în caz de pericol sau declanșare a situațiilor excepționale, incendiilor pe teritoriul raionului și pregătirea instituțiilor / întreprinderilor / obiectivelor de menire socială din raion către perioada de toamnă iarnă 2024-2025. Își va încheia activitatea anuală, comisia cu audierea rapoartelor conducătorilor serviciilor protecției civile și planificarea / pregătirea protecției civile în raionul Dubăsari pentru anul următor.
Marina LUPAȘCO, specialist superior

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Comisia pentru situații excepționale a raionului Dubăsari și-a aprobat planul de activitate pentru anul curent - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta