Harta site-ului
Ajutor
Comisia Electorală Centrală în susţinerea autorităţilor publice locale de nivelul I din raionul Dubăsari
Comisia Electorală Centrală în susţinerea autorităţilor publice locale de nivelul I din raionul Dubăsari

   În conformitate cu programul de activitate al Comisiei Electorale Centrale şi a Centrului de Instruire Continuu în Domeniul Electoral din cadrul acesteia, astăzi, 15.02.2012, în sala de şedinţe a Consiliului raional a avut loc un seminar de instruire a responsabililor de listele electorale din primăriile raionului, cu participarea dlui S. Iaţco, şef adjunct al Direcţiei management alegeri din cadrul Comisiei Electorale Centrale şi a dnei R. Svetlicinîi, reprezentantul Asociaţiei Internaţionale a Sistemelor Electorale. 

   În cadrul seminarului nominalizat moderatorii au informat audienţa despre procedurile de actualizare a listelor electorale, securitatea datelor cu caracter personal, actualizarea şi transmiterea la Comisia Electorală Centrală a listelor electorale de bază, eliminarea erorilor din listele electorale şi strategia Comisiei Electorale Centrale în privinţa înbunătăţirii calităţii listelor electorale/Aplicaţia web "Lista electorală" şi instruirea autorităţilor administraţiei publice locale .

   Întru sistematizarea eficientă a informaţiei teoretice prezentate, moderatorii acestui seminar au desfăşurat probe practice ce vizează cunoaşterea legislaţiei în vigoare din domeniul electoral şi a tehnologiilor informaţionale în domeniul perfectării şi actualizării listelor electorale. 

   La finele acestuia, responsabilii de listele electorale au primit, ca suport metodologic  materiale şi instrucţiuni pentru perfectarea şi actualizarea listelor electorale, în corespundere cu normele stabilite de legislaţia în vigoare.

   Seminarul în cauză a avut un impact pozitiv asupra celor prezenţi deoarece informaţia prezentată a fost  utilă, benefică şi actuală.

   Aducem sincere mulţumiri administraţiei Comisiei Electorale Centrale, nemijlocit dlui S.Iaţco şi dnei  R.Svetlicinîi pentru organizarea şi desfăşurarea seminarului respectiv în r. Dubăsari.

V.Berzan, Secretarul Consiliului raional


           

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Comisia Electorală Centrală în susţinerea autorităţilor publice locale de nivelul I din raionul Dubăsari - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta