Harta site-ului
Ajutor
Combaterea traficului de ființe umane!!!
Combaterea traficului de ființe umane!!!

În perioada 15-20 octombrie în instituţiile preuniversitare de învăţămînt din raionul Dubăsari a avut loc ,,Săptămîna fără trafic de fiinţe umane".
     Astfel angajaţii Inspectoratului de poliţie Dubăsari de comun acord cu Direcţia Învăţămînt Tineret şi Sport şi Direcţia Cultură a Consuliului Raional Dubăsari, au informat elevii despre prevenirea şi combaterea Traficului de fiinţe umane. Elevii au participat la discuţii legate de propunerile „tentante” venite din partea unor necunoscuţi sau a unor falşi prieteni, propuneri care, în realitate ascund intenţii de racolare a minorilor în vederea exploatării. Filmuleţele prezentate cu ocazia întîlnirii i-au făcut pe copii să înţeleagă modalitatea concretă prin care pot fi abordaţi şi ademeniţi cu poveşti de succes, inclusiv cu ocazia navigărilor în mediul virtual, unde tind să-şi ia mai puţine măsuri de siguranţă decît în viaţa reală. Unii dintre elevi au recunoscut că nu ar refuza o ofertă de muncă în străinătate bine plătită, venită din partea unui cunoscut, mergînd pe ideea că o persoană care îţi este prieten nu-ţi doreşte răul. În aceste condiţii s-a insistat pe semnele care pot da de gîndit atunci cînd „prietenul” este mai mult decît dispus să ajute victima, prin faptul că se oferă să plătească transportul în străinătate, îi propune victimei să plece cu acte false, îi restricţionează libertatea de mişcare sau îi reţine actul de identitate.
Totodată elevii au aflat că în multe cazuri, victimelor traficului de fiinţe umane, care pot fi atît femei, bărbaţi, chiar şi copii minori, le sunt promise locuri de muncă avantajoase în străinătate. Ulterior, odată ajunşi la locul de destinaţie, adeseori pe contul traficanţilor, acestea descoperă că sunt "îndatorate” traficanţilor şi prin urmare obligate să muncească pe gratis sau pentru un salariu derizoriu. Femeile şi fetele sunt adesea recrutate ca să lucreze în sectorul serviciilor sau domeniul hotelier, dar sfîrşesc prin a se prostitua, forţate de teamă, "datorii”, dependenţa de droguri sau violenţă.

Secția securitate Publică  a IP Dubăsari

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Combaterea traficului de ființe umane!!! - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta