Harta site-ului
Ajutor
Școala Tînărului Conducător la cea de-a XII-a ediţie
Școala Tînărului Conducător la cea de-a XII-a ediţie


În perioada 28 februarie - 2 martie curent, în incinta Centrului raional de odihnă pentru copii şi tineret „Prietenia” s. Coşniţa, raionul Dubăsari, a avut loc Școala Tînărului Conducător, sesiunea de iarnă 2014, ediţia a XII-a, cu genericul "Prin activitate-obţii rezultate". Această sesiune a avut drept obiective principale următoarele: promovarea şi susţinerea tinerilor prin şcolarizare în procesul decizional, participarea activă la viaţa publică din localitate, stabilirea şi dezvoltarea unor relaţii de prietenie şi colaborare între tinerii din diferite comunităţi, unui parteneriat eficient cu APL şi organizaţiile de tineret, familiarizarea tinerilor cu rolul şi activităţile desfăşurate de organizaţiile obşteşti. Deschiderea oficială a Şcolii Tînărului Conducător  a fost onorată de către Preşedintele raionului Dubăsari , Dl Grigore Policinschi care a venit cu un mesaj de inaugurare şi urări de bine pentru  tineri, de asemenea cu cuvînt de salut s-au alăturat şi dna Maria Jîmbei – vicepreşedintele raionului, dna Ala Morcov - consilier raional, dna Larisa Brăducean- şef DÎTS și dna Valentina Semionov – şef  Direţia cultură şi turism.  
În prima zi participanţii  au întocmit  "regulile de aur”, au făcut cunoștință cu agenda evenimentului și cu normele de conduită necesare pentru a menține ordinea și disciplina. Deasemenea în prima zi s-a abordat subiectul cu privire la „ Istoricul Școlii Tînărului Conducător” care a fost prezentat de către veteranii  acestui proiect - Mihail Tanasiev și Sergiu Batrîncea. La finalul zilei a avut loc partea concertistică unde fiecare localitate a prezentat cîte două numere artistice, unde tinerii și-au dezvăluit talentele, după care a urmat discoteca organizată de Dj Radu și Dj Eugen .
A doua zi, tinerii au avut întîlnire cu oaspetele de onoare, diplomatul și politicianul Dnul Alexei Tulbure, care a venit în fața participanților cu informație diversă și foarte utilă. Deasemenea a doua zi au fost discutate și alte subiecte cum sunt: "Transparența  APL pentru CLT”; „Procedura de alegeri a CLT”; "Rolul organizațiilor obștești în soluționarea problemelor societății” ș.a 
În ziua a treia, tinerii au participat la meeting-ul-recviem consacrat marcării a 22 de ani de la declanșarea tragicului război de pe Nistru și au depus flori la Monumentul Eroilor căzuți în acțiunile de luptă pentru apărarea Integrității și Independenței Republicii Moldova la data de 2 martie 1992. Totodată o altă sesiune a acestei zile a fost "Mass – media scrisă și electronică/ Beneficii și riscuri de utilizare”, prezentată de Ghilmundinov Zarif, Berzan Denis, Stratenco Lilia - specialiști din cadrul Consiliului raional. O lecție despre rolul societăţii civile în promovarea imaginii statului a fost susţinută de către maestru arte marţiale, Nicolae Pascaru. Tinerii au fost informaţi despre posibilităţile lor actuale de a se implica în anumite proiecte cît şi posibilitatea de a adera la „Guvernul Tinerilor” pentru a face parte din membrii acestuia şi de a se implica nemijlocit în activitatea lui. 
Măsura a fost organizată de către Consiliul raional Dubăsari sub egida dl. Grigore  Policinschi, Direcţia generală învăţămînt tineret şi sport, Direcția Cultură și turism şi Centrul multifuncțional pentru copii și tineret. În cadrul acestei sesiuni au participat 138 tineri, cu vîrste cuprinse între 14 şi 30 ani din raionul Dubăsari, şi anume: liceeni, tineri din cadrul consiliilor locale de tineret, studenți,  specialişti din cadrul Consiliului raional.                                                                                                                           
                                                                                       Centrul multifuncțional pentru copii și tineret


Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Școala Tînărului Conducător la cea de-a XII-a ediţie - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta