Harta site-ului
Ajutor
Clasificatorul ocupaţilor din Republica Moldova a fost aprobat
Clasificatorul ocupaţilor din Republica Moldova a fost aprobat

Conform Hotărîrii Guvernului nr. 461 din 2 iulie 2013, a fost aprobat Clasificatorul ocupaţiilor din Republica Moldova (CORM 066-14). Prezentul Clasificator stabileşte denumirea ocupaţiilor practicate de populaţia activă a Republicii Moldova şi clasificarea lor pe grupe în funcţie de nivelul de omogenitate al activităţii desfăşurate.

Clasificatorul se va aplica în toate domeniile de activitate economică şi socială pentru toate autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, unităţi bugetare, întreprinderi, organizaţii şi instituţii, indiferent de tipul de proprietate, forma de organizare juridică, organizaţii patronale, sindicale, fundaţii, asociaţii şi alte persoane juridice şi fizice care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul Republicii Moldova.

        Clasificatorului ocupaţiilor din Republica Moldova are ca scop:

  1. formarea bazei de date iniţiale pentru planificarea şi perfecţionare modului de înregistrare a informaţiei în documentele administrative cu privire la ocupaţiile profesionale, recesămînt, cercetări statistice şi prelucrarea acestei informaţii;
  2. asigurarea selectării datelor naţionale în domeniul ocupaţiei populaţiei în modul în care ar permite utilizarea datelor internaţionale privind migraţiunea şi crearea locurilor de muncă;

        Clasificatorul este destinat pentru soluţionarea unui cerc larg de probleme, ce are ca obiect de studiu relaţiile sociale, de muncă, precum şi aprecierea stării, dinamicii schimbărilor în structura forţei de muncă, instruirii profesionale, analiza şi prognoza indicatorilor în domeniul utilizării forţei de muncă.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Clasificatorul ocupaţilor din Republica Moldova a fost aprobat - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta