Harta site-ului
Ajutor
Clasa inversată - cunoştinţe aplicate şi demonstrate
Clasa inversată - cunoştinţe aplicate şi demonstrate

În scopul realizării prevederilor Planului Managerial al Direcţiei Învăţământ General, Dubăsari pentru anul de studii 2023 – 2024 şi întru asigurarea unui management eficient de organizare a procesului de instruire la disciplina şcolară Istoria românilor şi universală, la data de 24 noiembrie 2023, în incinta gimnaziului „Anatol Codru”, Molovata Nouă în colaborare cu administraţia gimnaziului, am organizat şi desfăşurat un seminar raional teoretico - practic cu participarea profesorilor de Istoria românilor şi universală din cadrul Comisiei Metodice Socioumanistice din raion.
Seminarul a demarat cu tema: Atelierul – abordare interdisciplinară întru formarea şi dezvoltarea competențelor interculturale. Seminarul s-a desfășurat în conformitate cu Agenda aprobată de administraţia gimnaziului:
1. Prezentarea orei publice de către profesoara de Istoria românilor şi universală, Reul Tatiana. Tema curriculară predată în clasa a IX-a Reanexarea Basarabiei şi crearea RSSM.
2. Analiza şi evaluarea parcursului didactic.
3. Vizita la muzeul de etnografie din localitate.
4. Rundă de întrebări şi răspunsuri.
În cadrul parcursului didactic pe care l-a desfășurat doamna Reul Tatiana a fost demonstrată, conform notei colegilor, o lecţie inversată. Elevii, prin varietatea sarcinilor de învăţare, au demonstrat cunoştinţe la nivelul categoriei de vârstă.
Aduc mulţumiri administrației gimnaziului „Anatol Codru”, Molovata Nouă în persoana doamnei director, Curcubet Angela, pentru contribuția adusă întru realizarea obiectivelor seminarului. Totodată aduc mulţumiri doamnei Beşleaga Alexandra, directorul muzeului etnografic pentru atitudinea şi bunăvoinţa demonstrată pe parcursul ghidării şi prezentării cu pasiune deosebită a obiectelor muzeistice.
De asemenea, îmi exprim respectul faţă de toate/toţi colegele/colegii care, au demonstrat atitudine în analiza orei publice și interes faţă de tema abordată în cadrul seminarului.

Violeta TOLSTENCO, şef Secţie politici educaţionale, Direcţia Învăţământ General, Dubăsari

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Clasa inversată - cunoştinţe aplicate şi demonstrate - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta