Harta site-ului
Ajutor
Cititorul – un detectiv prin textele literare
Cititorul – un detectiv prin textele literare

La data de 05 februarie 2019, în incinta L.T. „Mihai Eminescu” Dubăsari, împreună cu colegele mele din cadrul catedrei LIMBĂ ŞI COMUNICARE, am organizat şi desfăşurat un seminar raional, la care au participat profesorii de limba şi literatura română din cadrul instituţiilor de învăţământ preuniversitar din raion.
Domnul Ghicov Adrian, doctor habilitat, conferenţiar universitar, profesor gr. did. superior, formator naţional, a fost i
nvitatul profesorilor de limba şi literatura română, care a venit cu un atelier de lucru cu tema: ITEMI ŞI SOLUŢII ÎN EVALUAREA PRODUSELOR DE COMPETENŢĂ.
Profesorii au parcurs paşi didactici pentru scenarii ale lecţiilor de lectură. INTRAREA ÎN LUMEA TEXTULUI a fost o adevărată provocare ce presupune reacţii, cerinţe, activităţi care pun în lumină cele zece dimensiuni ale răspunsului cititorului. 
În cadrul seminarului, de asemenea, în calitate de profesoară de limba şi literatura română, inspector şcolar, responsabil de catedra LIMBĂ ŞI COMUNICARE din cadrul Direcției învățământ general Dubăsari, am lucrat cu profesorii de limba şi literatura română într-un atelier de lectură cu tema: FIŞA DE LECTURĂ ALTFEL. 
Tot ce s-a produs în cadrul seminarului a fost focusat pe activităţi de lectură, înţelegere şi interpretare de text. 
Conform fişelor de evaluare a seminarului, am conchis că tot ce s-a realizat azi a fost o chemare în lumea cărţilor prin lecturi conştiente.
Direcţia învăţământ general Dubăsari aduce mulţumiri domnului Ghicov Adrian pentru colaborarea eficientă cu profesorii de limba şi litaratura română din raionul Dubăsari. 
De asemenea, aducem sincere mulţumiri administraţiei liceului în persoana doamnei Ursul Aurelia, profesoarelor de limba şi literatura română din liceu pentru contribuţia adusă în organizarea eficientă a seminarului.
Violeta TOLSTENCO, profesoară de limba şi literatura română,
L.T. „Mihai Eminescu”, Dubăsari

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Cititorul – un detectiv prin textele literare - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta