Harta site-ului
Ajutor
Cetăţenii raionului Dubăsari la discuții cu Preşedintele ţării, Igor DODON
Cetăţenii raionului Dubăsari la discuții cu Preşedintele ţării, Igor DODON

 
Cele mai stringente probleme cu care se confruntă cetăţenii raionului Dubăsari au fost puse în discuţie, la data de 13 februarie curent, în cadrul vizitei întreprinse în teritoriu a Preşedintelui Republicii Moldova, dl Igor DODON.
În cadrul vizitei, dl Igor Dodon a vizitat mai multe obiecte de menire socio-economică. Întâlnit de Conducerea raionului Dubăsari, Președintele Țării a vizitat locul unde se preconizează crearea unei Zone Economice Libere în s. Pîrîta. O altă inițiativă, care necesită susținere din partea autorităților este și amplasarea ,,Memorialului Gloriei Militare” în s. Coșnița.
O atenție sporită Președintele Țării o acordă activității agenților economici. Astfel, în cadrul vizitei date, dumnealui s-a familiarizat cu activitatea producătorului de saltele, întreprinderii cu capital străin SRL ”Salt Confort” din Coșnița, director dl Ozay Ylmaz, cetăţean al Turciei.
Pe lângă agenţii economici, Preşedintele ţării a vizitat şi alte instituţii din s. Doroțcaia şi anume grădinița de copii ,,Scufița Roșie” din s. Doroțcaia. Dat fiind faptul că grădinița nu dispune de locuri suplimentare pentru copii, administrația a solicitat sprijinul instituției prezidențiale în construcția unei anexe pentru a satisface cererile a circa 60 de părinți care doresc să-și înscrie copiii la această creșă. Pentru soluționarea acestei problem dl Dodon a dat asigurări că vadepune toate eforturile necesare și va antrena toate structurile responsabile pentru a soluționa această problemă și a demara construcția anexei deja în anul curent.
În continuare, împreună cu reprezentanții primăriei și ai conducerii raionului Dubăsari au mers spre terenul pe care va fi construit un complex sportiv multifuncțional, care face parte din programul național de reabilitare a infrastructurii sportive în localitățile din țară. Acest proiect este inițiat de primăria Doroțcaia în comun cu Federația Moldovenească de Fotbal și va include un teren artificial de minifotbal, teren de baschet și volei integrat, instalații pentru fitness, terenuri de joacă pentru copii.
Totodată, în s. Doroțcaia, îl găsim pe ultimul veteran rămas în viață din raion dl Iosif Terentiev. Dl Terentiev a fost încântat de vizita și urările aduse personal de către Președintele Țării. Printr-un decret al Preşedintelui Republicii Moldova, în semn de preţuire a bărbăţiei, curajului şi spiritului de sacrificiu manifestate în luptele Marelui Război pentru Apărarea Patriei, i-am conferit domnului Terentiev ”Ordinul Republicii”.
 În cadrul discuțiilor purtate, Președintele Țării în comun cu Președintele raionului Dubăsari au abordat mai multe probleme actuale cu care se confruntă locuitorii din această regiune. Este vorba despre prestarea serviciilor raionale și de stat din partea agențiilor de profil, probleme de ordin economic, inclusiv procedura de deschidere a subzonei Zonei Economice Libere ”Bălți”, asigurarea condițiilor necesare pentru procesul de învățămînt gimnazial și altele.
De asemenea, pe parcursul aflării în raionul Dubăsari, dl Dodon a avut o întrevedere cu primarii localităților și consilierii raionali.
Vizita dlui Igor Dodon a finisat cu întâlnirea organizată în sala Casei raionale de cultură cu participarea Preşedintelui raionului, dlui Grigore FILIPOV, colaboratori ai Consiliului raional,  serviciilor desconcentrate şi descentralizate în teritoriu, primari, agenţi economici, cetăţeni, inclusiv din regiunea transnistreană unde a fost făcut un schimb de opinii despre problemele cu care se confruntă oamenii. Cele mai frecvente au vizat necesitatea reabilitării drumurilor, canalizare, salubrizare, iluminare ș.a.
În cadrul acestei întrevederi, dl Igor Dodon personal a felicitat 3 familii cu mulți copii, 5 cupluri longevive, precum și un veteran de război, participant al Marelui Război pentru Apărarea Patriei, domnul Vladimir Costenco, căruia, de asemenea, i-am înmânat Ordinul Republicii.
Marina LUPAȘCO,
Redactor-șef

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Cetăţenii raionului Dubăsari la discuții cu Preşedintele ţării, Igor DODON - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta