Harta site-ului
Ajutor
Centrul medico-social Hipocrates dotat cu o nouă mașină
Centrul medico-social Hipocrates dotat cu o nouă mașină

Astăzi, 24 mai, președintele raionului Dubăsari dl Grigore Filipov, alături de șef IMSP Centrul de sănătate Dubăsari dna Aurelia Vinari, au primit cheile unui nou autoturism pentru Centrul medico-social „Hipocrates”, dislocat în satul Doroțcaia raionul Dubăsari.
Odată cu situația tensionantă în care s-a pomenit statul vecin Ucraina și numărul mare de refugiați, care au ales să se adăpostească în Republica Moldova, HOMECARE a decis să-și mobilizeze eforturile pentru a ajuta sistemele naționale de sănătate și asistență socială să facă  față cererilor și nevoilor persoanelor refugiate.
Asociaţia Obştească „HOMECARE” din Republica Moldova or. Chișinău, care este o organizaţie republicană non-profit, neguvernamentală, apolitică şi necomercială creată în anul 2005, susținută de către partenerii de dezvoltare, a inițiat un nou Proiect cu genericul „Extinderea serviciilor medico-sociale la domiciliu pentru refugiații din Ucraina”. Donator în acest caz a fost Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Cehe prin intermediul Ambasadei Cehiei din Republica Moldova. Unul din obiectivele urmărite în proiect a constat în dotarea centrelor cu autoturisme, pentru a facilita deplasarea echipelor mobile către centrele de refugiați. Din cele 6 autoturisme achiziționate, unul a fost predat IMSP CS Dubăsari pentru centrul Hipocrates din Doroțcaia.
Dl Grigore Filipov și-a exprimat recunoștința față de donatorii externi pentru implicare și susținere atât a populației raionului Dubăsari dar și a refugiaților cazați pe teritoriul raionului. ,,Vă suntem recunoscători pentru acest automobil, care va facilita munca și va scurta timpul de acordare a serviciilor la necesitate de către specialiștii de la centrul Hipocrates. Vă mulțumim că sunteți mereu alături de oameni și tot ce faceți pentru oameni”.
Dna Aurelia Vinari, de asemenea a mulțumit asociației obștești și tuturor celor  care s-au implicat în realizarea acestui proiect.
Dl Victor Poparcea, reprezentant al AO HOMECARE, la finele întrunirii a venit cu un mesaj de o profundă recunoștință „din numele întregii echipe de specialist ai rețelei de Centre medico-sociale din dacrul AO HC, pentru sprijinul financiar acordat pe parcursul a mai bine de 10 ani. La fel, mulțumiri deosebite exprimăm și Ministerului Afacerilor Externe a Cehiei, pentru suportul considerabil în aceste momente dificile prin care trecem cu toții alături de ferugiații din Ucraina”.
Amitim că AO Homecare a fost creată cu scopul de a sensibiliza opinia publică la problemele persoanelor social-vulnerabile, realizarea şi apărarea drepturilor civile, sociale, precum şi a altor drepturi şi libertăţi legitime ale persoanelor în etate, invalizilor, copiilor şi altor persoane social-neprotejate etc.
Marina LUPAȘCO, programator

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Centrul medico-social Hipocrates dotat cu o nouă mașină - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta