Harta site-ului
Ajutor
Cei care muncesc la negru sunt încurajaţi să reclame angajatorul
Cei care muncesc la negru sunt încurajaţi să reclame angajatorul

Salariul neachitat oficial este un fenomen care agravează atât economia, cât şi societatea în întregime.Inspectoratul Fiscal de Stat pe r-l Dubăsari adresează un mesaj cetăţenilor în care îi îndeamnă să nu accepte salariile în plic.Economia tenebră subminează finanţarea sistemelor de securitate socială, împiedică desfăşurarea unor politici economice coerente şi poate să ducă la distorsiunea echităţii sociale”.    

De asemenea, atenționăm cetăţenii despre dezavantajele muncii la negru, cum ar fi lipsa sau reducerea îndemnizaţiei de concediere, lipsa sau limitarea dreptului la concediul de odihnă sau pentru anumite evenimente, lipsa asigurării pentru anumite riscuri, lipsa îndemnizaţiilor pentru incapacitate temporară de muncă, concediu de maternitate şi pentru îngrijirea copiilor.

Totodată, cei care sunt angajaţi ilegal nu se pot bucura  de protecţia legislaţiei care reglementează dreptul la muncă, dreptul la asociere  şi la negocierea contractului individual de muncă, sunt limitaţi în dreptul la creditarea bancară.

Salariul neachitat oficial este un fenomen care agravează atât economia, cât şi societatea în întregime şi are efecte nefaste atât pentru angajat, cât şi pentru angajator.

Cei care muncesc la negru sunt încurajaţi să reclame angajatorul la Inspectoratul Fiscal, la numărul de telefon: 080001525, fiindu-le garantată confidenţialitatea.

IFS Dubăsari, Direcţia administrare fiscală

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Cei care muncesc la negru sunt încurajaţi să reclame angajatorul - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta