Harta site-ului
Ajutor
Cei care muncesc la negru sunt încurajaţi să reclame angajatorul
Cei care muncesc la negru sunt încurajaţi să reclame angajatorul

Serviciul Fiscal de Stat adresează un mesaj cetăţenilor în care îi îndeamnă să nu accepte salariile în plic. Utlizarea muncii la negru și/sau achitarea salariilor în plic este un fenomen care generează efecte negative asupra bugetului de stat, bugetul asigurărilor sociale, fondurilor asigurării obligatorii de asistenţă medicală, dar și nemjlocit asupra angajaților și angajatorilor, salariul neachitat oficial este un fenomen care agravează atât economia, cât şi societatea în întregime.
Acceptând salariul în plic, beneficiarul riscă să fie lipsit de o pensie decentă, de un pachet social motivant, de o asigurare medicală de calitate, de protecție socială a familiei sale, de concedii de odihnă plătite, de indemnizații decente. Totodată, salariul primit în plic, reduce posibilitatea muncitorului de a avansa în carieră, de a beneficia de credite și de o stabilitate la locul de muncă.
Cei care sunt angajaţi ilegal nu se pot bucura de protecţia legislaţiei care reglementează dreptul la muncă, dreptul la asociere şi la negocierea contractului individual de muncă, sunt limitaţi în dreptul la creditarea bancară.
De asemenea, economia subterană subminează finanţarea sistemelor de securitate socială, împiedică desfăşurarea unor politici economice coerente şi poate să ducă la distorsiunea echităţii sociale.
Cei care muncesc la negru sunt încurajaţi să reclame angajatorul la Serviciul Fiscal de Stat, la numărul de telefon: 080001525, fiindu-le garantată confidenţialitatea.
Direcţia deservire fiscală Dubăsari

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Cei care muncesc la negru sunt încurajaţi să reclame angajatorul - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta