Harta site-ului
Ajutor
Ce amenzi riscă persoanele care vor organiza ruguri din anvelope în noaptea de Înviere
Ce amenzi riscă persoanele care vor organiza ruguri din anvelope în noaptea de Înviere

În noaptea Învierii există tradiţia aprinderii rugurilor. Dacă în trecut pentru rugurile de Paşte erau folosite lemne, acum însă se ard preponderent anvelope.
De asemenea, arderea anvelopelor poate provoca incendii, dacă aceasta se întâmplă în preajma spațiilor de locuit sau a celor forestiere, iar în cazul producerii unor astfel de incendii, apelați de urgență serviciul 112, informați urgent primăriile și Inspecția pentru Protecția Mediului Dubăsari despre regiunea afectată de incendii.
În acest context, îndemnăm cetățenii să manifeste un comportament prietenos față de natură. Cei care vor organiza ruguri din anvelope în noaptea de Paşti, conform prevederilor art. 149 al Codului Contravențional, poluarea aerului atmosferic cu emisii de poluanţi ce au cauzat prejudicii, dacă această acțiune nu constituie infracțiune, riscă amendă de la 24 la 36 de unităţi convenţionale (de la 1200 la 1800 lei) aplicată persoanei fizice, cu amendă de la 210 la 300 de unităţi convenţionale (de la 10500 lei la 15000 lei) aplicată persoanei juridice cu sau fără privarea, în ambele cazuri, de dreptul de a desfăşura o anumită activitate pe un termen de la 6 luni.
 
                                                        Vitalie CHIRILOV, șef IPM Dubăsari

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Ce amenzi riscă persoanele care vor organiza ruguri din anvelope în noaptea de Înviere - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta