Harta site-ului
Ajutor
Caz de rabie depistat la Molovata
Caz de rabie depistat la Molovata

Conform informaţiilor prezentate de către Direcţia sanitar veterinară Dubăsari, pe data de 27 ianuarie curent, în localitatea Molovata a fost înregistrat un caz de rabie la pisică. În scopul întreprinderii măsurilor de lichidare a consecinţelor acestuia, preşedintele raionului Grigore POLICINSCHI a semnat o dispoziţie prin care a solicitat Comisiei raionale sănătate publică să ţină la un control strict situaţia nefavorabilă creată şi întreprinderea măsurilor speciale legate de lichidarea cazului nominalizat. Astfel, conform dispoziţiei a fost anunţată situaţie de carantină începînd cu 27.01.2014 şi pînă pe data de 27.03.2014 în localitatea respectivă.

De asemenea, a fost întocmit şi un Plan complex de acţiuni în care sunt stipulate măsurile şi termenii de executare a acestora. Primarii localităţilor sunt obligaţi să acorde asistenţa necesară Direcţiei raionale sanitar-veterinare pentru organizarea şi executarea măsurilor legate de profilaxia şi lichidarea rabiei şi vor solicita respectarea regulilor de întreţinere a cîinilor şi pisicilor din partea cetăţenilor. Inspectoratul raional de poliţie în comun cu primăria Molovata vor organiza nimicirea cîinilor vagabonzi şi a vulpilor în raza de 10 km. Inclusiv, Centrul sănătate publică va întreprinde măsurile necesare de investigări epidemiologice, de asigurare cu preparate antirabice şi va supraveghea efectuarea măsurilor de profilaxie  a rabiei.

În acelaşi scop, Direcţia raională învăţămînt, tineret şi sport în comun cu lucrătorii medicali, medicii veterinari vor organiza lucrul de lămurire în masă a problemelor legate de profilaxia rabiei, iar Direcţie agricultură şi cadastru va monitoriza impactul măsurilor întreprinse pentru dezvoltarea durabilă a sectorului animalier din raion.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Caz de rabie depistat la Molovata - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta