Harta site-ului
Ajutor
Către lucrările de primăvară – tehnică agricolă pregătită şi testată
Către lucrările de primăvară – tehnică agricolă pregătită şi testată

Prin Ordinul Direcţiei agricultură şi cadastru nr.6 din 07.02.2016 „Cu privire la organizarea şi desfăşurarea reviziei tehnice a tractoarelor şi maşinilor agricole către lucrările de primăvară 2016”, a fost aprobat graficul de petrecere a reviziei tehnice în gospodăriile agricole a raionului, precum și a tehnicii agricole care se află în posesiune personală, prezentat de către Inspectoratul de Stat ”Intehagro”, care a fost efectuat în perioada 07-18 martie 2016.
Conform informaţiei de totalizare, prezentată de către Inspectoratul de Stat pentru supravegherea tehnicii agricole „Intehagro” Dubăsari (dl V. Novacovschi), în anul 2016 au trecut revizia tehnică 374 de tractoare şi 177 de remorci din numărul total respectiv de 465 şi 203, ce constituie circa 80%. Pentru 26 de tractoare a fost stabilit termen repetat -10 zile de pregătire, întru obţinerea permisului tehnic de revizie tehnică. Dacă luăm în consideraţie că un număr mare de tehnică agricolă, se află la evidenţă, însă nu se exploatează de mai mulţi ani din motive tehnice, deoarece tehnică agricolă în procesul de privatizare a fost repartizată conform cotei părţi valorice deţinătorilor particulari, a căror termeni de amortizate sunt depăşiţi de 2-3 ori, adică au anul fabricării 1990-1999, % de pregătire a tehnicii agricole către lucrările de primăvară poate fi mai mare. De asemenea, au fost înmatriculate 42 unităţi de tractoare şi 16 unităţi de remorci şi au fost eliberate 30 de permisuri de conducere a tractorului.
Totodată, 26 de mecanizatori au obţinut calificare mai înaltă în cadrul atestării. Comisia, împreună cu conducătorii gospodăriilor agricole au stabilit măsurile şi căile de lichidare a neajunsurilor depistate. S-a atras atenţia la crearea condiţiilor de muncă a persoanelor angajate la lucrările de primăvară şi examinarea medicală a persoanelor ocupate la lucrul cu pesticide.
 
Petru PORUBIN,
Direcţia agricultură şi cadastru

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Către lucrările de primăvară – tehnică agricolă pregătită şi testată - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta