Harta site-ului
Ajutor
CĂTRE LUCRĂRILE AGRICOLE DE PRIMĂVARĂ - TEHNICĂ AGRICOLĂ PREGĂTITĂ
CĂTRE LUCRĂRILE AGRICOLE DE PRIMĂVARĂ - TEHNICĂ AGRICOLĂ PREGĂTITĂ

Deoarece timpul ne-a bucurat de un acoperiş de zăpadă relativ, în cadrul şedinţei de lucru cu responsabilii de exploatarea tehnicii agricole din gospodăriile agricole din raion, organizată de către Direcţia agricultură şi cadastru pe data de 25 ianuarie 2012 a avut loc o discuţie pe marginea situaţiei ce ţine de pregătirea tehnicii agricole cărte lucrările de primăvară şi altele.
A fost menţionat faptul, că în ultimii ani gospodăriile agricole prin formarea staţiunilor agricole de tractoare şi maşini agricole, esenţial, au renovat parcul de tractoare şi maşini agricole, ce permite o mai bună pregătire a tehnicii agricole către lucrările de primăvară, precum şi condiţiile favorabile de toamnă –iarnă (fără friguri excesive), pentru pregătirea majorităţii maşinilor agricole.
În discursul său dl. Pavel Driga, inspector al Inspecţiei muncii a atras atenţia la măsurile strict necesare în vederea prevenirii traumatizmului în perioada de reparaţie a tehnicii agricole, la obligativitatea deţinerii, de către angajator, a fişei speciale, pentru fiecare angajat, în care se includ menţiunile privind instruirea la capitolul tehnicii securităţii.
Dl. V. Novacovschi, inspector „Intehagro”- supraveghere tehnică a adus la cunoştinţă graficul petrecerii reviziei tehnice agricole în fiecare gospodărie către lucrările de primăvară, precum şi cerinţele tehnice, cu sumele necesare pentru achitarea reviziei tehnice.
Dl. Petru Porubin, specialist principal al Direcţiei agricultură şi cadastru a adus la cunoştinţă cerinţele tehnice necesare pentru anul agricol 2012, întru respectarea înţelegerilor dintre părţi ce ţine de accesul liber la prelucrarea terenurilor agricole amplasate după traseul „Rîbniţa-Tiraspol”.
În cadrul întrunirii d-na Vera Semionova a menţionat, cu regret, faptul că se îndesesc controalele din partea serviciilor desconcentrate, nemaivorbind de controalele vamei administraţiei din Dubăsari.
La finele discuţiilor s-a decis unanim de prezentat informaţiile respective în termenii stipulaţi, precum acordarea atenţiei deosebite pregătirii tehnicii agricole către lucrările de primăvară şi participanţilor le-au fost înmînate inviţaţiile pentru participarea la Expoziţia Internaţională Specializată „MOLDAGROTEH”, în cadrul căreia va fi prezentat spectrul de tractoare şi maşini agricole moderne şi a tehnologiilor avansate de producere agricolă.


Valeriu Popuşoi,
specialist principal

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

CĂTRE LUCRĂRILE AGRICOLE DE PRIMĂVARĂ - TEHNICĂ AGRICOLĂ PREGĂTITĂ - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta