Harta site-ului
Ajutor
Casa de Cultură- un model de consolidare a comunităţii locale, printr-un parteneriat civil
Casa de Cultură- un model de consolidare a comunităţii locale, printr-un parteneriat civil

Fundaţia Soros-Moldova şi Centrul pentru Politici Culturale anunţă un program, scopul căruia este să creeze modele de case de cultură reorganizate în centre de furnizare de servicii culturale pentru populaţie în bază de parteneriat şi cooperare între ONG şi instituţiile Administraţiei Publice, care vor lucra în spiritul cerinţelor moderne.

Proiectul are o durată de implementare de doi ani - principala cerinţă - participarea la toate activităţile prevăzute în proiect.
În etapa de selectare, participanţii trebuie să realizeze harta resurselor culturale ale raionului pe care-l reprezintă.
Persoanele selectate să participe vor fi prezente la un curs de instruire format din 4 sesiuni, în cadrul căreia li se va oferi cazare şi mese şi nu în ultimul rînd o deplasare în străinătate, pentru a se familiariza cu experienţa altor ţări.

Participanţii selectaţi vor primi un grant în valoare de 6000 de euro, pentru a acoperi cheltuielile legate de implementarea proiectelor de transformare a caselor de cultură, cu condiţia ca Autorităţile locale vor trebui să confirme în scris intenţia lor de cooperare şi disponibilitate de a co-finanţa proiectul cu o sumă care să nu fie mai mică de 4.000 euro.

Responsabil pentru depunerea unei cereri de participare în proiect trebuie să fie organizaţia nonguvernamentală sau casa de cultură, cu condiţia înregistrării ca o entitate juridică independentă.
În cadrul concursului se vor examina cererile de participare care se bazează pe colaborarea casa de cultură - ONG - administraţia publică locală de nivelul I sau II.

Concursul va avea loc în două etape:

I etapă: va fi evaluată calitatea cererilor de participare în concurs, experienţa şi potenţialul organizaţiilor solicitante şi acordul de colaborare încheiat între casa de cultură-ONG şi confirmarea din partea adminsitraţiei publice locale despre disponibilitatea de a aloca cel puţin 4.000 euro pentru realizarea proiectului.
II etapă: vor fi selectaţi în cele din urmă participanţii la proiect, aici se vor analiza calitatea cartografierii resurselor culturale din zonă, fiind evaluată de un expert internaţional.

Cunoaşterea limbii engleze va fi un avantaj pentru selectarea cîştigătorilor.
Cîştigătorii primei etape vor fi anunţaţi pănă la 17 febraurie 2012. Cei care vor fi selectaţi la prima etapă, vor fi invitaţi să participe la un workshop de două zile, apoi vor putea să înceapă procesul de cartografiere a resurselor culturale ale raionului, care trebuie finalizat pînă la 15 mai 2012. Cîştigătorii proiectului vor fi desemnaţi pînă la 15 iunie 2012.

Dosarele depuse trebuie să conţină setul de documente menţionat în anunţul public al programului, în limbile română sau rusă, 

Data limită pentru depunerea dosarelor de participare în cadrul proiectului este 30 decembrie 2011, ora 16:00. Dosarele vor fi prezentate la sediul Fundaţiei Soros-Moldova: Chişinău, str. Bulgară 32, cu menţiunea: "Concurs în Programul Politici culturale".
Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Casa de Cultură- un model de consolidare a comunităţii locale, printr-un parteneriat civil - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta