Harta site-ului
Ajutor
Casa de Cultură-Centru de furnizare de servicii culturale
Casa de Cultură-Centru de furnizare de servicii culturale

Astăzi, 24 noiembrie, în Casa raională de cultură a raionului Orhei a avut loc prezentarea proiectului "Casa de Cultură-model de consolidare a comunităţii locale printr-un parteneriat civil". La întrunire au participat: vicepreşedintele raionului Dubăsari - dna Maria Jimbei, şefa Secţiei cultură - dna Valentina Semionov, dna Ala Morcov - consilier raional, primarul de Ustia - dna Aurica Urîtu,  Leonid Stratan - directorul Casei de Cultură din Ustia, Svetlana Cuţenco - conducătorul cercului dramatic "Mugurel", s. Pîrîta.
Întrunirea a fost prezentată de Veceaslav Reabcinschi - directorul Centrului pentru politici culturale, care a informat şi a oferit date concrete despre iniţierea acestui proiect şi modalităţile de completare a formularelor de participare.
Proiectul nominalizat, are ca scop crearea unor modele de reorganizare a caselor de cultură în centre de furnizare de servicii culturale pentru populaţie în bază de parteneriat şi cooperare între organizaţiile ce reprezintă societatea civilă.
Reorganizarea activităţii caselor de cultură înseamnă crearea instituţiilor la baza cărora sunt puse necesităţile culturale ale comunităţii. Casa de Cultură ar trebui să fie implicată în rezolvarea problemelor reale ale populaţiei, ceea ce ar putea fi asigurat, printr-o gestionare eficientă şi un parteneriat stabil. În cele din urmă, o astfel de instituţie este capabilă să iniţieze proiecte culturale, să sprijine iniţiative civice şi să contribuie la sporirea standardelor de viaţă ale cetăţenilor. La încheierea proiectului vor fi realizate premise pentru crearea în baza caselor de cultură, a 6 centre moderne de prestare a serviciilor culturale.
Dl Reabcinschi a răspuns cu precauţie la toate întrebările puse de către specialiştii din domeniu şi a propus ca din fiecare raion să fie înaintate cîte 4-5 formulare de participare. Sperăm că angajaţii instituţiilor de cultură se vor implica cît mai pe larg în acest proiect.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Casa de Cultură-Centru de furnizare de servicii culturale - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta