Harta site-ului
Ajutor
Canicula taie nemilos din producţia agricolă a Moldovei.
Canicula taie nemilos din producţia agricolă a Moldovei.

Din cauza temperaturilor ridicate şi a lipsei de precipitaţii, semănăturile de grâu au fost afectate aproape în totalitate. 

Recolta medie la hectar nu va depăşi anul acesta două tone de grâu. Asta în timp ce în anii fără secetă se strângeau peste trei tone de pe un hectar. Pînă la 90% din terenurile agricole au fost afectate de seceta îndelungată.


Curent finalizează recoltarea spicoaselor în cadrul majorităţii întreprinderilor agricole, iar rezultatele acesteia nu sunt prea îmbucurătoare.


În cadrul vizitei de lucru în teritoriu a preşedintelui raionului, Dl. Grigore Policinschi a remarcat situaţia deosebit de grea cu care se confruntă toţi agricultorii din raionul Dubăsari. O mare parte a întreprinderilor agricole vor înregistra în acest sezon pierderi esenţiale ceea ce va afecta negativ dezvoltarea acestora în continuare.

În aceleaşi condiţii efectuează recoltarea şi SRL „Agrodac-Grup” din s. Molovata, condusă de consilierul raional, Dl. Ilie Isac care i-a relatat preşedintelui despre problemele specifice întîmpinate în timpul recoltării din acest sezon. Avînd semănate 180 ha de grîu Dl. Isac a îregistrat recolte cuprinse în mediu între 15 şi 20 centnere la hectar. Finalizarea recoltării a altor 80 ha semănate cu orz erau planificate pentru data de 6 iulie.


Deosebit de grele aceste zile sunt pentru conducătorii de combine, mecanizatorii şi toţi cei  nemijlocit implicaţi în procesul de recoltare, care pe o arşiţă cumplită lucrează în cîmp zeci de ore.


Seceta care persistă şi în continuare şi incapacitatea tehnică a agricultorilor de a iriga suprafeţele mari de terenuri de care dispun în cele din urmă pot afecta şi gospodăriile individuale din satele raionului unde în lipsa unor rezerve furajere mulţi oameni vor fi nevoiţi să renunţe la creşterea animalelor de casă (găini, bovine, porcine etc.).


Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Canicula taie nemilos din producţia agricolă a Moldovei. - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta