Harta site-ului
Ajutor
Campionatul European de Arte Marţiale „Voievod-2014"
Campionatul European de Arte Marţiale „Voievod-2014"

În acest weekend, la Chişinău s-a desfăşurat Campionatul European de Arte Marţiale „Voievod-2014". Sportivii moldoveni au obţinut locul întîi. Locul doi l-a ocupat echipa din Azerbaidjan, iar locul trei – cea din Ucraina.

Luptele au avut loc simultan pe două covoare, pe acelaşi ring. La campionat s-au înregistrat multe traume şi chiar fracturi.

„Ne-am pregătit de acest eveniment foarte mult în ultima jumătate de an. Mai ales că din naţionala Moldovei fac parte cei mai puternici sportivi din toate colţurile ţării, inclusiv din Transnistria. Pentru noi acesta este o sărbătoare, un prilej de a ne împărtăşi şi de a acumula experienţă pentru campionatele mondiale", a subliniat preşedintele federaţiei „Voievod", Nicolae Pascaru.

Cîştigătorii şi premianţii campionatului s-au ales cu medalii, diplome, iar echipele învingătorilor şi premianţilor – cu cupe.

Conform tradiţiei, în cadrul festivalului a avut loc ceremonia de înmînare a copiei sabiei lui Ştefan cel Mare. De aceasta s-a învrednicit cunoscutul colecţionar Petru Costin. Potrivit organizatorilor campionatului, distincţia a fost acordată în semn de recunoştinţă pentru promovarea valorilor şi tradiţiilor naţionale.

„Pentru mine este o distincţie foarte înaltă, pentru că aceasta e copia celei mai importante relicve a ţării – sabia lui Ştefan cel Mare. Participînd la mai multe expoziţii internaţionale şi naţionale, eu mi-am dorit întotdeauna să prezint la expoziţiile mele această sabie. Cred că acest cadou acum va fi expus la toate expoziţiile, începînd cu Moldova şi terminînd cu expoziţiile de peste ocean," a declarat Costin.

Aflat la cea de-a treia ediţie, Campionatul European de Arte Marţiale „Voievod-2014" a adunat peste 300 de participanţi din 7 ţări. Printre aceştia au fost sportivi din Rusia, Ucraina, Azerbaidjan şi România.

Echipa din r-ul Dubăsari a participat la această competiție în componența Clubului sportiv de Arte Marțiale RESPECT-GYM cu copiii centrului  Concordia.Echipa a fost formată din 9 sportivi cu categoriile de vîrstă  cuprinse între 6 -13 ani.Campionatul s-a desfășurat la un nivel înalt. Sportivii noștri au avut lupte frumoase cu sportivi din diferite stiluri de Arte Marțiale așa ca kickboxing,taecwondo,lupte universale,karate  arătînd un curaj și o pregătire bună.Meritele noastre sînt următoarele:

  • Andreev Nicoleta-22 kg  medaliat cu aur
  • Semenovici Mihai-40 kg medaliat cu aur
  • Amare Cezar -24 kg medaliat cu aur
  • Railean Artiom 21 kg -medaliat cu argint
  • Zagaevschii Pavel 33 kg -medaliat cu aur
  • Bejenari Marcel-medaliat cu aur
  • Coropcevschii Petru 30 kg medaliat cu bronz.
  • Enache Cristi -26 kg-medaliat cu argint
  • Perevozchina Galina 40 kg -medaliat cu argint.

Luptele sau desfășurat pe 2 tatami și un ring.Mulțumim mult colectivului C.O.C Concordia și în special d-nei Ramona Gotteszman pentru susținerea financiară,d-lui Glod Ghenadie, d-lui Gafeli Alexei pentru susținerea foto.Le dorim tuturor  multă sănătate și conlucrare eficientă pe viitor.


antrenorul  echipei  Andrian Gherlac,

Şcoala Sportivă Raională Dubăsari

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Campionatul European de Arte Marţiale „Voievod-2014" - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta