Harta site-ului
Ajutor
Calitatea lecţiei din perspectiva proiectării eficiente şi constructive
Calitatea lecţiei din perspectiva proiectării eficiente şi constructive

La data de 22 noiembrie în incinta L.T. Holercani s-a desfăşurat seminarul teoretico– practic cu tema „Calitatea lecţiei din perspectiva proiectării eficiente şi constructive”.  La seminar au fost prezenţi 14 profesori de fizică din raion. Seminarul a început cu partea practică care a fost prezentată de către profesoara Porubin Ana în clasa a IX-a cu tema: „Defectele vederii, ochelarii”. Doamna Porubin Ana are o atitudine responsabilă, impune respectul şi este în parteneriat real cu elevii. În cadrul lecţiei obiectivele au fost formulate clar, s-au stabilit diferite metode pentru realizarea lor cum ar fi ghicitoarea, întrebări fulger, lucrul în echipă, situaţie problemă, lucrul cu manualul, cercetarea, etc . Toţi profesorii de fizică au apreciat lecţia cu calificativul „Foarte bine”.
La partea teoretică a fost organizat un atelier de lucru cu tema „Calitatea lecţiei din perspectiva proiectării eficiente şi constructive”. Fiecare profesor  a primit cîte un set de materiale şi în baza culorii s-au grupat în două echipe. Atelierul a început cu  mesajul „Profesorii au la fel de multe responsabilităţi ca medicii, de ei depinde tratarea motivaţională, de ei depinde sănătatea educaţională, de ei depinde externarea direcţională în viaţa de după absolvire”. Echipele au avut următoarele sarcini: I grup să definească noţiunea de planificare, iar al doilea grup – noţiunea de proiectare. După expunerea ideilor de către ambele grupuri, s-au prezentat deosebirile dintre „planificare” şi „proiectare”. Apoi prin metoda „caută pe cineva care spune...”, ambele grupuri au argumentat specificul fiecărei etape din lecţie: evocare, realizarea sensului, reflecţie, extindere. Deasemenea s-au expus tangenţial vis-avi de etapele lecţiei din cadrul orei publice. Atelierul s-a finisat cu mesajul „Destinul fiecărui elev e în mîna profesorului”.    
Aduc sincere mulţumiri doamnei Rotari Tamara, director L.T. Holercani  şi  întregului colectiv de profesori, deasemenea doamnei Porubin Ana, pentru implicarea activă şi prezentarea orei publice în cadrul seminarului.

 

Valentina ANDRIEŞ,
specialist principal în problemele învăţămîntului preuniversitar

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Calitatea lecţiei din perspectiva proiectării eficiente şi constructive - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta