Harta site-ului
Ajutor
Calitatea lecţiei din perspectiva proiectării eficiente
Calitatea lecţiei din perspectiva proiectării eficiente

„Nu există cunoaştere înnăscută, pentru motivul că nu există copac care să iasă din pământ cu frunze şi fructe”. Cunoaşterea şi învăţarea sunt procese care presupun parcurgerea unor etape, construcţie şi reconstrucţie. Proiectarea nu se poate realiza în absenţa înţelegerii modului în care acestea se structurează.
Astăzi, 07 decembrie 2017, în incinta gimnaziului Roghi s-a desfăşurat seminarul teoretico-practic cu tinerii specialişti din învăţământul primar cu subiectul “Calitatea lecţiei din perspectiva proiectării eficiente”.
Conform agendei seminarului, doamna învăţătoare Anisia Burdilo a prezentat o oră publică la disciplina şcolară ,,Matematica". Lecţia a fost bine organizată, structurată corect, bogată în conţinut, înzestrată cu mult material didactic. Elevii au fost mobilizaţi în diverse forme de lucru. S-a observat corelaţia inter şi intradisciplinară. Pentru acasă elevilor au fost propuse teme diferenţiate. Lecţia a fost apreciată cu calificativul „foarte bine”.
Apoi tinerii specialişti au fost antrenaţi în cadrul unui atelier de lucru, unde s-a discutat despre calitatea lecţiei din perspectiva proiectării eficiente, proiectarea didactică de lungă şi scurtă durată, antetul şi designul lecţiei, formularea corectă a obiectivelor operaţionale, etapele lecţiei, ajungând în fine la concluzia “Nu cine trăieşte mai mult ştie mai multe, ci cine comunică mai mult, învaţă mai multe”. 
Învăţătoarele prezente la seminar au obţinut un bun suport didactic informaţional şi o bună dispoziţie.
Aduc sincere mulţumiri managerului gimnaziului Roghi, doamnei Marina Târbu, dirigintei clasei a IV-a, doamnei Anisia Burdilo, cadrelor didactice din gimnaziu pentru condiţiile oferite în desfăşurarea acestui seminar extraordinar şi tuturor participanţilor, care s-au implicat productiv în această activitate.

Lilia RUSU,
Specialist în domeniul învățământului primar 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Calitatea lecţiei din perspectiva proiectării eficiente - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta