Harta site-ului
Ajutor
Cadrul de competențe pentru o cultură democratică
Cadrul de competențe pentru o cultură democratică

Achiziționarea competențelor pentru o cultură democratică este un proces dinamic, deoarece persoanele experimentează continuu noi și diferite contexte, analizează și planifică altele. Cei mai mulți copii stabilesc primul contact cu publicul larg în cadrul școlii. Din acest considerent, educația democratică trebuie să înceapă în instituția de învățământ și să utilizeze potențialul oferit de educația informală și nonformală.
Despre aceasta s-a discutat la atelierul de formare cu cadrele didactice, care predau Educația pentru societate, desfășurat la data de 31 octombrie 2019, în incinta Liceului Teoretic „Ion Creangă” Coșnița. Profesorii au avut parte de activități, care urmează să fie predate la modulul doi în clasele a V-VI-a și a X-XI-a.
Totodată, cadrelor didactice li s-a oferit proiectarea demersului didactic la unitatea de învățare II, Ghidul profesorului, modulul al II-lea, fișe de lucru referitor la asertivitate pe care le-am utilizat la atelier.
Le mulțumesc tuturor cadrelor didactice și în special dnei Bacioi Viorica, formator local, managerul LT Doroțcaia,  pentru  experiența de învațare reciprocă și reflecțiile critice asupra procesului de implementare a curriculumului la Educația pentru societate.
Svetlana ISAICUL,
 șef Centru metodic, DÎG

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Cadrul de competențe pentru o cultură democratică - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta