Harta site-ului
Ajutor
Bursa preşedintelui raionului în instituţiile de învăţămînt artistic din raion
Bursa preşedintelui raionului în instituţiile de învăţămînt artistic din raion

Primesc Burse pentru merit şi nu îşi fac studiile la facultate, ci la şcolile de arte din localitatea Coşniţa şi Doroţcaia, Dubăsari.

În urma examinării şi aprobării de către o comisie de specialitate a dosarelor personale, 30 elevi- discipolii instituţiei de învăţămînt artistic vor beneficia  de bursa preşedintelui raionului,  oferită pentru semestrul II al anului de studii 2010-2011.

La 1 decembrie 2005 preşedintele raionului Dubăsari a emis dispoziţia cu privire la acordarea bursei preşedintelui raionului. Regulamentul prevede ca elevii eminenţi ce îşi urmează studiile în instituţiile de învăţămînt artistic din raion şi care au obţinut pe parcursul întregului an de studiu nota medie generală nu mai mică de 9, să fie admişi la bursa preşedintelui.

Mult aşteptata bursă a fost oferită elevilor  de către Maria Jimbei, vicepreşedintele raionului Dubăsari în cadrul unei manifestaţii, în timp ce preşedintele de raion se afla într-o delegaţie oficială în Franţa. Dna Maria Jimbei a declarat: „Bursa preşedintelui  raionului a fost instituită în scopul încurajării şi susţinerii elevilor ce au demonstrat calităţi şi cunoştinţe deosebite în procesul de învăţămînt a insituţiilor preuniversitare şi a instituţiilor de învăţămînt artistic extraşcolar, recent, la şedinţa consiliului  s-a luat decizia de a aloca cîte  20 mii lei pentru înbunătăţirea bazei tehnico-materiale la cele trei şcoli de arte din raion, datorită acestor bani, instituţiile de învăţămînt artistic vor beneficia de calculatoare şi imprimante multifuncţionale.

Pentru a beneficia de bursa presedintelui raionului, este evident de necesară participarea activă şi eficientă a elevului în cadrul concursurilor raionale şi republicane din domeniu, implicarea în activităţile extracuriculare organizate în şcoală, totodată învăţăceii trebuie să dea dovadă de ambiţie, rezultate plauzibile la evaluarea cunoştinţelor şi  purtare exemplară. „Sunt foarte mîndră că sunt bursieră, pe viitor o să mă străduiesc să obţin o bursă şi mai mare, iar cu banii obţinuţi vreau să-mi procur unelte necesare la orele de arte plastice”, a afirmat Maria Policinschi, eleva şcolii de arte din Doroţcaia.

Bursa este oferită semestrial de către Preşedintele de raion în parteneriat cu şefa secţiei Cultură. Anual 70 elevi din insituţiile de învăţămînt artistic din raion beneficiază de această alocaţie bănească.


Olga Cibotenco

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Bursa preşedintelui raionului în instituţiile de învăţămînt artistic din raion - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta