Harta site-ului
Ajutor
Bursa Preşedintelui pentru elevii Şcolilor de arte din raion
Bursa Preşedintelui pentru elevii Şcolilor de arte din raion

La finele lunii mai tradiţional în cadrul şcolilor de artă din raion se desfăşoară concerte de totalizare şi evaluare a rezultatelor şi reuşitelor obţinute pe parcursul anului de studii. Anul acesta această activitate de totalizare s-a desfăşurat în perioada 22-26 mai în cele trei şcoli de artă din raion.

În cadrul acestor concerte de totalizare a fost prezentă conducerea raionului Dubăsari în persoana dlui Grigore Policinschi, preşedintele raionului care la moment este suspendat din funcţie în legătură cu înregistrarea în calitate de concurent electoral pentru alegerile generale locale, dnei Maria Jimbei, vicepreşedintele raionului Dubăsari, colaboratorii Direcţiei cultură şi turism şi oaspeţi de onoare. Au fost adresate mesaje de felcitare şi muţumire pentru activitatea ce o realizează cu suflet zi de zi pentru profesorii acestor instituţii precum şi elevilor şi părinţilor.

Prima instituţie de cultură care a dat start activităţii de generalizare a fost Şcoala de arte din s.Coşniţa, activitatea s-a petrecut la data de 22 mai în incinta Casei raionale de cultură cu o vastă expoziţie de pictură şi o parte concertistică unde au fost implicaţi elevii din secţiunea muzică şi coreografie.

În aceeaşi zi a avut loc concertul de totalizare a Şcolii de Arte din comuna Cocieri care s-a desfăşurat în cadrul Casei de cultură, această activitate a coincis cu marcarea a 25 de ani de la instituirea acestei instituţii de cultură. Din partea Consiliului raional Dubăsari au fost aduse mulţumiri şi a fost oferit un cadou de preţ care va spori la promovarea activităţilor realizate. Concertul festiv de aniversare a fost deschis cu imnul Şcolii de arte în premieră, compus de către profesorii care activează în această instituţie (muzica - Ilie Gutium, profesor al ansamblului de muzică uşoară, text – Andrei Miţcul, profesor clasa teatrală). Pe scenă s-a desfăşurat un spectacol extraordinar unde au evoluat 110 copii de la Şcoala de arte. În holul Casei de cultură a fost expusă o expoziţie inedită cu lucrări de diferite genuri, realizate de elevii clasei Arte plastice. Spectacolul a fost finalizat cu piesa „La Mulţi Ani” compusă de aceeaşi autori, interperetată de toţi participanţii.

La data de 26 mai s-a desfăşurat concertul de totalizare a Şcolii de arte din s. Doroţcaia. La această activitate au evoluat elevii cu un program spectaculos.

O tradiţie frumoasă care reflectă, apreciază şi promovează roadele şi succesele obţinute prin muncă şi efortul depus de către elevii şcolilor de arte este oferirea bursei Preşedintelui. Eveniment frumos carecteristic doar raionului Dubăsari.

Bursa Preşedintelui este oferită celor mai buni elevi, care pe parcursul anului au dat dovadă de străduinţă, creativitate, talent şi de rezultate remarcabile în cadrul concursurilor locale, raionale, naţionale şi internaţionale. Anul acesta din cele trei şcoli de artă au fost menţionaţi 56 de elevi.

Corpul didactic şi elevii şcolilor de artă au adus sincere mulţumiri Consiliului raional Dubăsari, Direcţiei cultură şi turism pentru suţinere şi promovare a domeniului, menţionând dorinţa ca acţiunile prezente să se menţină şi pe viitor.

Valentina Semionov, şef  Direcţie cultură şi turism

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Bursa Preşedintelui pentru elevii Şcolilor de arte din raion - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta