Harta site-ului
Ajutor
Bunele practici în cultivarea viţei de vie
Bunele practici în cultivarea viţei de vie

Pe data 15.06.2016 în incinta Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare, s-a petrecut un Seminar naţional pentru specialiştii din sectorul viticol cu tema ,,Bunele practici privind cultivarea viţei de vie în condiţii climaterice reci şi optimizarea cheltuielilor în viticultură”. Seminarul a fost organizat de către Oficiul  Naţional al Viei şi Vinului cu supotrul Asistenţei Tehnice BEI ,,Filiere du Vin,,.
Obiective seminarului dat au fost următoarele:
1) Familiarizarea cu bunele practici, privind înfiinţarea şi exploatarea plantaţiilor viticole în zone vitivinicole cu condiţii climaterice reci Spania, Franţa Cili ( asemănătoare cu cele din R M).
2) Familiarizarea cu bunele practici, privind optimizarea cheltuielilor în viticultură.
3) Familiarizarea cu tehnologii şi echipamente performante în viticultură.
4) Utilizarea bunelor practici, la tema enunţată, în condiţiile Republicii Moldova.
Cuvînt de deschidere şi moderator a avut dl Vladimir COROBCA, doctor – conferenţiar universitar, Exspert principal al Direcţiei Viticultură şi Vinificaţie din cadrul ONVV.
Bunele practici privind optimizarea cheltuelilor în viticultură a fost prezentat de către dl Frederic JULIA ( Franţa), exspert GFA Filiera vinului.
Principii fundamentale şi metode de ptotecţie a viţei de vie de îngheţuri în zone vitivinicole cu climat rece, a fost prezentat de către dl Jose HERNANDEZ-GONZALEZ ( Spania) exspert GFA Filiera vinului.
Monitorizarea microclimei şi bolilor la viţa de vie cu ajtorul staţiilor meteo i-Metos AG a fost prezentat de către dl Sergiu Smochinschi (RM).
Seminarul s-a desfăşurat cu un interes deosebit. La seminar au participat specialişti din sectorul viticol din Sudul, Sud-Estul şi Centrul Moldovei, inclusiv şi din r-n Dubăsari.
 

                                   Nicolae Bulat 
specialist principal DAC.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Bunele practici în cultivarea viţei de vie - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta