Harta site-ului
Ajutor
Bunele practici – bunul nume al raionului Dubăsari
Bunele practici – bunul nume al raionului Dubăsari

Colaboratorii Inspectoratului Şcolar Naţional s-au deplasat astăzi, 05 aprilie 2018, în două instituţii de învăţământ din raionul Dubăsari. Conform graficului de monitorizare, au verificat documentaţia şcolară din L.T. Doroţcaia şi L.T. „Ştefan cel Mare şi Sfânt”, Grigoriopol. Scopul general a fost de a monitoriza respectarea prevederilor legislaţiei în vigoare în domeniul educaţiei de către instituţiile de învăţământ general din care derivă obiectivul de monitorizare a implementării procedurii de organizare instituţională şi de intervenţie a lucrărilor instituţiilor de învăţământ în cazurile de abuz, neglijare, exploatare, trafic al copilului, aprobată prin ordinul Ministerului Educaţiei nr. 77 din 22 februarie 2013. 
Inspecţia s-a axat pe trei indicatori de monitorizare:
1. Prezenţa actelor legislativ – normative. Informarea comunităţii educaţionale.
2. Organizarea instituţională în scopul prevenirii şi asistenţei copiilor în caz de abuz, neglijare, exploatare şi trafic al copilului.
3. Consultarea opiniei cadrelor didactice şi a elevilor.
Bucură faptul, că la capitolul „Arii de îmbunătăţire/ recomandări” colaboratorii Inspectoratului Şcolar Naţional au propus de a promova bunele practici în implementarea Procedurii de organizare instituţională şi de intervenţie a lucrătorilor instituţiilor de învăţământ în cazurile de abuz, neglijare, exploatare, trafic al copilului.
Astăzi am obţinut o experienţă nouă de lucru în colaborare cu reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Naţional care, deja, asigură noi oportunităţi în activitatea de serviciu.
Violeta TOLSTENCO,
Şef Secţie Politici educaţionale şi management economic

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Bunele practici – bunul nume al raionului Dubăsari - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta