Harta site-ului
Ajutor
Bugetul raional pentru anul 2012 a fost aprobat
Bugetul raional pentru anul 2012 a fost aprobat

Ieri, 8 decembrie, în incinta Centrului de odihnă pentru copii şi tineret – Prietenia a avut loc şedinţa ordinară a Consiliului raional Dubăsari. La şedinţă au participat consilieri raionali, colaboratorii Aparatului preşedintelui raionului, conducători de secţii, direcţii, specialişti din cadrul Consiliului raional, conducători de servicii desconcentrate în teritoriu, primari de localităţi. În cadrul şedinţei a fost prezent şi şeful-adjunct al Oficiului Teritorial Chişinău al Cancelariei de Stat, dl Petru Profire.

La început de şedinţă, Preşedintele raionului a menţionat importanţa şi necesitatea parteneriatului dintre autoritatea executivă a Consiliului raional Dubăsari, consilierii raionali şi autorităţile publice locale de nivelul I  în vederea realizării programelor de activitate pentru anul 2012.

Cele mai multe discuţii au fost, desigur, în jurul chestiunii privind aprobarea bugetului pentru anul viitor. A fost menţionată necesitatea alocării mai multor surse financiare la capitolul investiţii şi reparaţii, pentru finanţarea măsurilor din domeniul social, cultural, educaţional, tineret, asistenţă socială, infrastructură. Necătînd la acestea, Preşedintele raionului Grigore Policinschi, în luarea sa de cuvînt a precizat, că bugetul raional pentru anul 2012 este un buget social, fiindcă cheltuielile preconizate în domeniul  problemelor sociale constituie peste 70 % din bugetul raional pentru anul viitor.

Majoritatea întrebărilor propuse pentru ordinea de zi au fost susţinute şi aprobate de către majoritatea consilierilor raionali. Totodată, preşedinţii comisiilor de specialitate, consilieri raionali, au specificat necesitatea efectuării unei transparenţe mai active al activităţilor planificate şi realizate de către conducătorii şi colaboratorii Aparatului preşedintelui, secţiilor, direcţiilor.

Spre final, participanţii la şedinţa ordinară, consilierii raionali, reprezentanţii secţiilor, direcţiilor, serviciilor Consiliului raional au menţionat buna organizare a şedinţei respective, inclusiv pregătirea calitativă a întrebărilor şi proiectelor de decizie incluse în ordinea de zi, datorită cărui fapt, şedinţa a fost finisată în mai puţin de 2 ore şi jumătate.

„Aceasta este un exemplu de organizare eficientă a activităţii Aparatului preşedintelui şi subdiviziunilor din cadrul autorităţii executive al Consiliului raional Dubăsari, inclusiv atitudine şi responsabilitate din partea consilierilor raionali prezenţi la şedinţă” a specificat Preşedintele raionului Dubăsari, Gr. Policinshi.

Ec. Racoveţ
sp. pr. în probleme relaţii cu publicul

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Bugetul raional pentru anul 2012 a fost aprobat - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta