Harta site-ului
Ajutor
Biserica lui Hristos - stâlp neclintit şi temelie a Adevărului
Biserica lui Hristos - stâlp neclintit şi temelie a Adevărului

Biserica este o corabie, iar creştinii care merg la Sfânta Biserică şi intră în ea sunt izbăviţi din furtuna păcatelor.
Despre biserica din s. Ustia r-nul Dubăsari nu sunt suficiente informaţii, doar anul construcţiei- 1862. 
În timpul Celui de al II-lea război mondial biserica a avut mult de suferit, încât a ajuns în stare de avariere. Ulterior ea a fost demolată. De mirare este faptul că inexistenta biserică figurează în „Lista monumentelor din Republica Moldova, ocrotite de stat”: nr. 460, s. Ustia – biserica „Sf. Gheorghe” – 1862 – monument de arhitectură de importanţă naţională. 
În anul 1998 preot paroh în satul Ustia, r-nul Dubăsari, cu binecuvântarea ÎPS Mitropolitului Vladimir, a fost numit preotul Ioan Şeptelici (†2014), care a înălţat din temelie cu enoriaşii o frumoasă biserică, în apropierea locului unde a fost situat vechiul lăcaș, de asemenea şi o casă parohială. Ulterior, în funcția de paroh a fost numit preotul Teodor Vrabie.
Sătenii, preoţii, Protopopiatul de Dubăsari şi Criuleni cu ajutorul lui Dumnezeu şi al “Sf. M. Mc. Gheorghe”, nădăjduiau să ajungă cu bine şi în ziua sfinţirii acestui sfânt lăcaş şi această zi a sosit.
Marţi, 6 noiembrie 2018 pentru toţi locuitorii s. Ustia şi a localităţilor învecinate a avut loc evenimentul aşteptat de ani de zile: Sfinţirea bisericii ,,Sf. M. Mc. Gheorghe’’ 
Acest sfânt lăcaş a chemat creştinii la rugăciune timp de mai multe decenii, cultivând în sufletele oamenilor credinţa faţă de Dumnezeu, dragostea faţă de cei apropiaţi. 
Serviciul divin a fost oficiat de către Înalt Preasfințitul Părinte Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove, având alături Protopopul de Dubăsari şi Criuleni, Teodor Pelin, parohul sfântului lăcaş din Ustia, Teodor Vrabie şi un sobor de preoţi.
La serviciul divin au participat credincioşi din localitate şi din satele vecine, vicepreşedintele raionului Dubăsari, dna Maria Jimbei, şefa Direcţiei cultură şi turism, dna Maria Perciuleac.
Dna Maria Jimbei a venit cu un mesaj de felicitare din partea Președintelui raionului Dubăsari, dl Grigore Policinschi și le-a urat celor prezenți la eveniment sănătate, bunăstare, pace în țară, copii evlavioși iar flacăra credinței să o păstreze și să o transmită generațiilor viitoare.
Înalt Preasfințitul Părinte Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove, a felicitat credincioşii din s. Ustia cu ocazia acestui eveniment important, care va rămâne în istoria localităţii, în speranţa că lăcaşul va aduna localnicii la hrana spirituală de care avem nevoie zilnic, prin rugăciune şi slăvirea Domnului.

Maria PERCIULEAC, şef Direcţie cultură şi turism

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Biserica lui Hristos - stâlp neclintit şi temelie a Adevărului - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta