Harta site-ului
Ajutor
Biblioteca nu are vacanţă
Biblioteca nu are vacanţă

Vara este anotimpul cel mai potrivit pentru lectură, activităţi pentru copii şi biblioteca tradiţional propune copiilor, în perioada vacanţei un program bogat de activităţi, care au scopul completării timpului liber, atragerii la acţiuni benefice, dezvoltării  spirituale. Cu acest prilej, Direcţia cultură şi turism, în perioada vacanţei de vară, efectuaiază vizite la bibliotecile din raion, una dintre care este vizita la bibliotecile din s. Oxentea.
În timpul vacanţei de vară, biblioteca publică şi pentru copii din s. Oxentea dispun de un program variat de activităţi literar - educative. Localurile bibliotecilor sînt amenajate în stil lejer, confortabil pentru utilizatori, ceea ce facilitează orientarea cititorilor în bibliotecă sînt indicatoarele, afişarea planului care reflectă localizarea tuturor serviciilor. Ambianţa agreabilă este descoperită în expoziţiile de carte cu genericul: „În lumea lui Vangheli”, „ Ştefan, Ştefan – domn cel Mare”,” Cărţi noi pentru copii” ect. În scopul promovării literaturii noi s-au organizat prezentări de carte pentru toate categoriile de vîrstă, lecturi ghidate, care acum se bucură de o mare popularitate în rîndul beneficiarilor. După discuţiile cu şefii de biblioteci foarte solicitate sînt enciclopediile şi anume cele mai recent apărute, din fericire acestea, într-un număr mic de exemplare, dar se găsesc pe rafturile din bibliotecă.
La activităţile culturale desfăşurate : „Ora poveştilor”, „Colorăm şi desenăm”, Jocuri literare” sînt doar cîteva titluri ale activităţilor la care au participat cu plăcere.
Timp de o lună de zile, în incinta bibliotecii publice, un grup de voluntari din Coreea oferă cursuri de instruire pentru cei mici - studierea noţiunilor elementare în limba coreeană, dar pentru cei mai mari – studierea detaliată a programelor: Power Point, Slide Show ş.a.
Pe lîngă activităţile interactive, se organizează aşa numitele ateliere de reparaţie, unde bibliotecara împreună cu beneficiarii repară cărţile, confecţionează semne pentru carte, pliante ect.
Un lucru îmbucurător este faptul că la biblioteci se adresează copiii din alte localităţi, sosiţi la bunici, rude în ospeţie, care se înscriu în lista beneficiarilor pe perioada de vacanţă pentru a dispune de serviciile bibliotecilor întru satisfacerea necesităţilor personale.
Vacanţa e în toi, uşile bibliotecilor sunt deschise pentru toţi. Cei mai activi dintre ei păşesc pragul bibliotecii de cîteva ori pe săptămînă, iar doamnele bibliotecare se străduie să le ofere cele mai interesante cărţi şi cele mai captivante activităţi care să le dezvolte pasiunea faţă de lectură.
Ciudin Natalia,
Direcţia cultură şi turism

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Biblioteca nu are vacanţă - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta