Harta site-ului
Ajutor
Belșugul autumnal
Belșugul autumnal

După cum se știe, toamna se culeg roadele. Astfel că la Liceul Teoretic "Mihai Eminescu” Dubăsari a demarat procesul de atestare a cadrelor didactice, cu activități memorabile. Doamnele profesoare
Diordiev Ecaterina și Curcubet Angela au organizat mai multe lecții publice, demonstrând nivelul înalt de pregătire științifică, experiența și măiestria pedagogică. Dumnealor au lucrat cu elevii transdisciplinar și prin atâta iscusință, că discipolii s-au lăsat prinși în activitățile propuse cu mare interes și satisfacție.
Roade de produse orale și scrise a colectat doamna Diordiev Ecaterina, care a realizat la clasa a 6-a "A" lecția cu subiectul: ”Lectură și vocabular în textul Privighetoarea de I. Al. Brătescu-Voinești” și lecția în clasa a 9-a "A" cu tema: ”Caracterizarea personajului principal din nuvela Toiagul păstoriei de Ion Druță”. Astfel, elevii au conchis că relectura permite înțelegerea și comprehensiunea textului literar din mai multe perspective.
Roade fructuoase de evoluție ideatică a cules doamna Curcubet Angela, care a prezentat activități didactice deosebite cu clasele a 10-a "A" și "B". Studiind iscusit și profund textele lirice, profesoara cu elevii au demonstrat că lectura este un mod de interiorizare și re-creare a operei literare. Accent s-a pus pe confesiunile lirice ale lui Grigore Vieru și Radu Stanca: ”Legământ” și ”Floarea soarelui”.
Având o vechime frumoasă de muncă – de 20 de ani în pedagogie, aceste doamne sunt diriguitoare, talentate ale sufletelor minunate de copii și își realizează misiunea de pedagog la superlativ!
Le dorim succese frumoase și în continuare!
 Oxana GLOD, profesoară de Limba şi literatura română 
din Liceul Teoretic "Mihai Eminescu" Dubăsari
  

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Belșugul autumnal - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta