Harta site-ului
Ajutor
Baterii solare la Şcoala Sportivă raională pentru juniori şi tineret
Baterii solare la Şcoala Sportivă raională pentru juniori şi tineret

O economie simţitoare de resurse financiare va fi obţinută la Şcoala sportivă raională pentru juniori şi tineret. Acest lucru a devenit posibil recent, în urma punerii în funcţiune a unui sistem cu baterii solare. Ca urmare, după o aşteptare îndelungată, toţi sportivii care se antrenează zi de zi în această instituţie vor dispune de apă caldă, lucru care anterior a fost imposibil, dar care are o importanţă vitală pentru instituţiile sportive. 
Astfel, la data de 24 iunie curent a avut loc darea în exploatare a sistemului dat, unde pentru a primi lucrările şi pentru a da un calificativ acestora s-au întrunit membrii comisiei de recepţie formată din preşedintele raionului Dubăsari, dl Grigore Policinschi care este şi preşedinte al comisiei, şef Direcţia învăţămînt, tineret şi sport, dna Larisa Brăducean, şef Direcţia construcţii, gospodării comunale şi dezvoltarea teritoriului, dna Eudochia Nicolaev şi primarul satului Pîrîta, dl Iurie Soltan. 
Proiectul de instalare a bateriilor solare s-a implementat în toamna anului 2013 şi a fost susţinut financiar de către Fondul de Investiţii Sociale din Moldova. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 170 mii lei, dintre care 26 mii este contribuţia Consiliului raional Dubăsari. Antreprenorul sistemului de baterii solare este compania AGS Grup, condusă de dl Stăvilă Andrei care împreună cu un specialist în domeniu au fost prezenţi şi ei la eveniment, unde au făcut un instructaj de utilizare a sistemului. Astfel, dl Vasile Nagalisov, directorul şcolii sportive raionale a fost bine instructat ca utilajele instalate să funcţioneze într-un mod normal.
Metoda de încălzire cu bateriile solare, pe lîngă faptul că este una economică, s-a demonstrat de asemenea că este cea mai ecologică şi cea mai sigură sistemă. 

Natalia Pocinoc, corector

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Baterii solare la Şcoala Sportivă raională pentru juniori şi tineret - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta