Harta site-ului
Ajutor
Balul de absolvire a şcolii de pictură din s. Doroţcaia
Balul de absolvire a şcolii de pictură din s. Doroţcaia

Sîmbătă, 11 iunie curent, în incinta Casei de Cultură a satului Doroţcaia a avut loc balul de absolvire a şcolii de pictură. Acest eveniment marchează prima promoţie, unde tinerii pictori şi-au demonstrat măiestria prin expoziţia de tablouri. Atît părinţii cît şi cei prezenţi au admirat creativitatea artiştilor, indiferent de formarea profesională şi de vîrsta lor, fiecare tablou a fost apreciat cu o notă maximă.
Expoziţia ce a creat o atmosferă plăcută şi a impresionat puternic publicul, a fost alcătuită din 110 tablouri de diferite dimensiuni. Tematica obiectelor ilustrate în tablouri a avut ca punct de plecare aspecte din natură, din creaţia scriitorilor, poeţilor. Toată expoziţia este rezultatul a cinci ani de activitate neîntreruptă a elevilor şi profesorului Şcolii de Pictură. Iubitorii de frumos au venit în haine de sărbătoare cu zîmbetul pe faţă, respirînd adînc a libertate. Însoţişi de părinţi, care erau cu braţele pline de flori, timp de o jumătate de oră, au ţinut piept întrebărilor din partea publicului prezent la bal. „Am lucrat la tabloul acesta trei săptămîni şi rezultatul care-l avem în faţă mă bucură foarte mult”, spune un absolvent al şcolii de pictură. Părinţii şi mai ales copiii au adus mari mulţumiri, pentru tot succesul pe care l-au obţinut, domnului profesor de pictură Nirşa Igor din Dubăsari. „ A fost obositor să realizăm unele tablouri, însă datorită profesorului am trecut peste toate. El a ştiut în tot acest timp să ne facă să zîmbim la greu şi a ştiut să ne ridice cînd lăsam mîinele în jos”.
 După mulţumiri şi admiraţie, cuvinte de bravo şi succes pe viitor în tot ceea ce vor face, au avut parte şi de un concert pe cinste, prezentat de către artiştii satului Doroţcaia: Maria Policinschi, Dorina Sajina, acordioniştii şi flueriştii şcolii de arte din clasa muzică, precum şi formaţia „Inspiraţie”. După o oră de distracţie au ajuns şi la etapa finală, înmînarea diplomelor. A cărui rol i-a revenit directorului şcolii de arte din Doroţcaia Ion Berzan, profesorului de pictură Victor Nirşa împreună cu preşedintele raionului Dubăsari dl. Grigore Policinschi.

 
Pictura este meseria care nu o însuşeşte fiecare pînă la capăt, este o artă care nu-i îndrăgită de toţi. Am avut în faţă 20 de absolvenţi plini de fericire, emoţii, ce odată cu primirea diplomelor au simţit o victorie în suflet. S-au simţit eroi ţinînd piept greutăţilor şi acum au avut efectul în faţă.

Lilia Stratenco, corespondent - practicant la ziarul Noutăţi Nistrene

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Balul de absolvire a şcolii de pictură din s. Doroţcaia - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta