Harta site-ului
Ajutor
AVIZ

În atenţia persoanelor care intenţionează să participe la conducerea mijloacelor de transport în trafic internaţional

Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor precizează că permisele de conducere de tip vechi, aprobate în 1995, rămân valabile și pot fi folosite nestingherit pe teritoriul Republicii Moldova. În cazul traficului internațional se recomandă preschimbarea permisului de conducere de tip vechi pe cel de model nou, aprobat în 2008, care are termen de valabilitate și corespunde tuturor normelor internaționale. În conformitate cu Directiva 2006/126/EC a Parlamentului și Consiliului Europei privind permisul de conducere, acest document are termen de valabilitate, pe când permisul de conducere de model vechi nu are indicat acest termen.

MTIC informează că recomandarea de preschimbare a permiselor de tip vechi este urmare a adresărilor din partea cetățenilor Republicii Moldova transmise direct și prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene. Potrivit datelor MAEIE și ale ÎS ”Registru”, sesizări despre apariția unor probleme în utilizarea permiselor de conducere de tip vechi au fost înregistrate în Italia, unde cetățenii Republicii Moldova au fost amendați conform legislației statului gazdă. Pentru prevenirea acestor situații, MTIC reiterează recomandarea de utilizare a permisului de conducere de model nou, anul 2008, în cazul traficului internațional.

Pentru schimbarea permisului de conducere cetățenii se pot adresa la orice oficiu teritorial cu competențe de calificare și documentare a conducătorilor auto. Procedura este una simplificată și nu necesită susținerea repetată a examenului auto. Persoana urmează să-și confirme aptitudinea din punct de vedere medical de a conduce autovehicule din catigoria solicitată.

Ex. Andrei Stînca 068579777

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

AVIZ - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta