Harta site-ului
Ajutor
Autorităţile publice locale solicită o atitudine adecvată din partea autorităţilor centrale
Autorităţile publice locale solicită o atitudine adecvată din partea autorităţilor centrale

Situaţia din domeniul APL, statutul aleşilor locali, salarizarea persoanelor cu funcţii de demnitate publică şi acţiunile CALM în legătură cu Ziua Autonomiei Locale și a Lucrătorului din Administrația Publică Locală din  data de 1 februarie 2013, au fost discutate astăzi, în cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului de administrare a Congresului Autorităţilor Locale din Moldova (CALM). La întrunirea respectivă a participat şi preşedintele raionului dl Grigore POLICINSCHI, vicepreşedinte CALM. 

Ordinea de zi a inclus următoarele subiecte:
1. Prezentarea și discutarea proiectului raportului privind situația actuală în domeniul APL şi descentralizării, elaborat de experţii CALM.
2. Prezentarea și discutarea informației privind situația în domeniul salarizării persoanelor cu funcții de demnitate publică din cadrul APL și a acțiunilor întreprinse de CALM.
3. Prezentarea informației, discutarea și aprobarea propunerii Biroului executiv al CALM privind organizarea unui miting de solidaritate cu ocazia Zilei Profesionale a Autonomiei Locale şi Lucrătorului din cadrul APL.

În urma discuţiilor, a fost stabilit că pe data de 1 februarie va avea loc manifestaţia membrilor CALM, reprezentanţilor APL (primari, preşedinţi de raioane, aleşi locali) cu ocazia primei aniversări a Zilei Profesionale a APL. Întrunirea are drept scop sensibilizarea APC şi a opiniei publice referitor la problemele grave cu care se confruntă administraţia publică locală, pentru a cere implementarea într-un ritm mai accelerat a reformelor din domeniul descentralizării, precum şi manifestarea solidarităţii cu persoanelor ce activează în domeniul APL, asigurarea unor condiţii civilizate de lucru pentru reprezentanţii şi lucrătorii administraţiei publice locale. 

Ec. Racoveţ
şef Serviciul relaţii cu publicul


Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Autorităţile publice locale solicită o atitudine adecvată din partea autorităţilor centrale - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta