Harta site-ului
Ajutor
AUAI Coşniţa în proces de lucru
AUAI Coşniţa în proces de lucru

Odată cu creşterea temperaturilor la începutul primăverii, încep şi lucrările pe terenurile agricole.
Nu au parte de odihnă nici angajaţii Asociaţiei Utilizatorilor de Apă pentru Irigare Coşniţa, care sînt antrenaţi pe deplin în lucrările de pregătire şi furnizare a apei către consumatori.
La data de 19 martie curent, conform planului de activitate al Direcţiei agricultură şi cadastru , specialistul principal în problemele mecanizării dl Berzan Mihail, a efectuat o deplasare de lucru la AUAI Coşniţa, vizita având drep scop monitorizarea lucrărilor de exploatare a sistemului de irigare.                                   
Printre activităţile principale care au loc în prezent se numără instruirea operatorilor de către inginerul-şef la începutul sezonului, pomparea apei din r.Nistru, verificarea sistemului de irigare şi aprovizionarea cu presiunea necesară a apei utilizatorilor finali. Desigur, în procesul de exploatare apar şi unele probleme neprevăzute. Recent, a fost depistată şi înlăturată problema scurgerii apei pe conducta principală de apă care duce de la staţia de pompare către utilizatori.
Din cauza precipitaţiilor insuficiente şi pentru a asigura o productivitate mai înaltă a culturilor sale, producătorii agricoli deja au început să irige suprafeţele de teren agricol însămînţate şi plantate cu culturi agricole precum ceapa, morcov, mazăre, culturi cerealiere de toamnă şi pomii fructiferi din livezile recent plantate.
Indiferent de condiţiile climaterice care vor fi în noul an agricol, AUAI este gata să asigure cu presiunea necesară a apei toţi utilizatorii.
 
 

    Mihail  BERZAN
Specialist principal DAC

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

AUAI Coşniţa în proces de lucru - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta