Harta site-ului
Ajutor
Au fost aprobate: Proiectul revizuit al Strategiei de Dezvoltare Regională Centru și Planul Operațional Regional 2013-2015
Au fost aprobate: Proiectul revizuit al Strategiei de Dezvoltare Regională Centru și Planul Operațional Regional 2013-2015

Membrii Consiliului Regional pentru Dezvoltare Centru (CRD Centru) au aprobat la data de 10 octombrie 2012 Proiectul revizuit al Strategiei de Dezvoltare Regională(SDRC) și Planul Operațional Regional (POR) 2013-2015.

Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor și ADR Centru au întrunit într-o ședință, în acest  sens, membrii CRD, în scopul prezentării spre aprobare a proiectului revizuit al SDR Centru și POR 2013-2015. Din partea raruionului Dubăsari la întrunire au participat: Grigoriev Sergiu - preşedintele asociaţiei obşteşti "Indigo" şi Gafeli Alexei - şef adjunct Direcţia Dezvoltare Economică.

Prezent la ședință, viceministrul Veacelav Guțuțui a precizat: „Vă mulțumesc pentru faptul că ați manifestat interes pentru
această  ultimă ședință a CRD Centru în care veti aproba documente importante. Astăzi încheiem acest ciclu de activități – aprobarea documentelor strategice pe regiuni. Pot să remarc faptul că de la ultima ședință a CRD Centru și pînă la momentul dat s-au obținut mai multe rezultate pozitive privind valorificarea resurselor din FNDR, lucru care ne bucură. Doresc mult succes în activitatea de astăzi și sper că la sfîrșit vom ieși de aici cu documentele aprobate”.

Tudor Meșina, directorul ADR Centru a salutat prezența celor prezenți și a adus mulțumiri celor care au muncit în procesul de revizuire a Strategiei. „Aș vrea să menționez și interesul din partea APL care au participat la consultările publice unde au venit cu propuneri pentru revizuirea proiectului. Urez succes tuturor în toate activitățile” a mai adăugat directorul.

În cadrul ședinței, Liviu Andriuță, expert în domeniul dezvoltare regională, a prezentat contextul, fundamen-tarea și scopul abordării metodologice în procesul de revizuire a SDR Centru, probleme întîmpinate și perspective de îmbunătăţire a strategiei. Iulian Ungureanu, specialist în cadrul Secției planificare strategică și programare a adus la cunoștința membrilor CRD Planul Operaționl Regional al Regiunii Centru pentru anii 2013-2015. În urma unei sesiuni de discuții membrii CRD au aprobat în unanimitate ambele documente strategice de planificare.Tot în cadrul ședinței, Stela Corobceanu consultantul superior naţional în Dezvoltare Regională, adjunctul liderului de echipă, a expus  și „Obiectivele și activitățile Componentei II Planificare și Programare regională” a proiectului „Modernizarea serviciilor publice Locale”.

Aprobarea acestor documente va permite coagularea energiilor din Regiunea de Dezvoltare Centru pentru implementarea unor proiecte de dezvoltare regională ce vor avea un impact direct asupra calităţii vieţii din regiune.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Au fost aprobate: Proiectul revizuit al Strategiei de Dezvoltare Regională Centru și Planul Operațional Regional 2013-2015 - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta