Harta site-ului
Ajutor
Atestarea cadrelor didactice şi de conducere – strategie de îmbunătăţire continuu a calităţii procesului educaţional
Atestarea cadrelor didactice şi de conducere – strategie de îmbunătăţire continuu a calităţii procesului educaţional

    Atestarea cadrelor didactice din instituţiile de învăţămînt preşcolar şi preuniversitar din raionul Dubăsari s-a desfăşurat în baza Regulamentului de atestare a cadrelor didactice şi Regulamentului de atestare a cadrelor de conducere.

    Scopul atestarii cadrelor didactice constă în aprecierea calităţii procesului de evaluare a competenţei şi prestaţiei didactice prin monitorizarea şi îmbunătăţirea continuă a calităţii proceselor şi activităţilor din învăţămînt, precum şi motivarea cadrelor didactice pentru avansarea în cariera didactică.
Astfel, în conformitate cu planul de activitate al Consiliului raional şi al DÎTS Dubăsari în perioada 15-19 aprilie 2013 a avut loc atestarea cadrelor didactice şi cadrelor de conducere din instituţiile de învăţămînt din raion. Componenţa Comisiei raionale a activat în următoarea componenţă: Preşedintele Comisiei raionale de atestare Braducean Larisa, şef DÎTS, membrii comisiei - specialiştii DÎTS şi cadre didactice cu grade didactice doi, unu şi superior.
    Prezentul Regulament de atestare încurajează cadrele didactice de a-şi asuma şi a construi propriul traseu de formare continuă şi totodată creşterea responsabilităţii personale a fiecărui profesor pentru reuşita propriei cariere didacice şi creşterea profesionalismului cadrului didactic. În acest context Comisia raională de atestare a avut ca obiective stabilirea nivelului de competenţe profesionale ale cadrelor didactice în conformitate cu standardele profesionale, observarea culturii comunicării participanţilor la atestare, aprecierea abilităţilor de utilizare a tehnologiilor informaţionale, identificarea şi promovarea experienţei avansate a cadrelor didactice etc. A fost posibil realizarea acestor obiective datorită elementelor noi întroduse în Regulamentul de atestare în baza sistemului de credite profesionale, a hărţii creditare şi susţinerea publică a rapoartelor de autoevaluare pentru coferirea şi confirmarea gradul didactic doi în faţa Comisiei raionale.
    Conform prevederilor Regulamentului, cadrele didactice sînt încurajate să-şi asume responsabilitatea pentru avansarea în activitatea didactică, aflîndu-se permanent în formare continuă şi dezvoltare profesională.
    În concluzie, atestarea cadrelor didactice are menirea de a spori calitatea procesului educaţional la disciplinele şcolare în perspectiva formării profesionale a cadrului didactic prin demonstrarea performanţelor şi nivelulului de competenţe profesionale.

Iaviţa Tatiana,
specialist principal, metodist DÎTS Dubăsari

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Atestarea cadrelor didactice şi de conducere – strategie de îmbunătăţire continuu a calităţii procesului educaţional - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta