Harta site-ului
Ajutor
Atelierele de dezbateri- o etapă esențială a conferinței pedagogilor 2017
Atelierele de dezbateri- o etapă esențială a conferinței pedagogilor 2017

Astăzi, 22 august 2017, în incinta gimnaziului Ustia s-au desfăşurat atelierele de dezbateri în cadrul conferinţei raionale a pedagogilor 2017. Toţi participanţii în cadrul atelierelor au reliefat traseele educaţionale pentru anul de studii 2017 - 2018 şi, totodată, au prezentat un şir de propuneri de perspectivă pentru eficientizarea învăţării.
Atelierul nr. 1: Managerii de instituţie, metodiştii, moderator - Bacioi Natalia, învăţământul preşcolar cu tema: "Asigurarea calităţii în învăţământul preşcolar-factor prioritar în managementul eficient".
Atelierul nr. 2: Învăţătorii claselor a II-a şi a III-a, şefii secțiilor metodice realeşi, moderator - Rusu Lilia, învăţământul primar cu tema: "Succese şi dificultăţi în implementarea evaluării criteriale prin descriptori în învăţământul primar".
Atelierul nr. 3: Directorii adjuncţi pentru educaţie, membrul CNT din raionul Dubăsari, moderatori - Isaicul Svetlana, Rozneriţa Nicolae cu tema: "Managementul educaţional în contextul ghidării raţionale a comunităţii şcolare şi asigurarea dreptului elevilor la opinie şi participare în procesul decizional al instituţiei de învăţământ".
Atelierul nr. 4: Directorii adjuncţi pentru instruire, moderator - Andrieş Valentina cu tema: "Eficientizarea parcursului educaţional pe dimensiunea implementării curriculumului şcolar în formarea competenţelor la elevi şi importanţa dozării volumului temelor pentru acasă".
Atelierul nr. 5: Managerii şcolari, moderator - Tolstenco Violeta cu tema: "Asigurarea calităţii în învăţământul general-factor prioritar în managementul eficient".
Atelierul nr. 6: Psihologii şcolari, cadrele didactice de sprijin, moderator - Lungu Tatiana, serviciul asistenţă psihopedagogică cu tema: "Tendinţe actuale în protecţia şi asigurarea realizării drepturilor copiilor, cu accent pe prevenirea formelor de abuz, neglijare, exploatare, violenţă şi trafic”. 
Aplicaţiile practice şi teoretice desfăşurate azi în ateliere au obiectivul general de a trasa perspective noi care vor asigura eficienţa în educaţie.
Este important de menţionat că pentru procesul de învăţământ, calitatea nu este produsă şi definită exclusiv de şcoală ca ofertant de servicii educaţionale ci de beneficiarii şi clienții educaţiei. Aceştia trebuie permanent consultaţi iar satisfacţia lor să fie un motiv permanent de preocupare pentru instituţiile de educaţie în aşa fel încât să se genereze un sistem concurenţial.
Prezentările finale, în cadrul Conferinţei vor facilita, nemijlocit, doleanțele și
 propunerile actorilor educaţionali. 
Direcţia învăţământ general Dubăsari aduce mulţumiri administraţiei gimnaziului Ustia pentru atitudine şi implicare în buna organizare a desfăşurării atelierelor de azi.
Violeta TOLSTENCO,
șef Secție politici educaționale și management economic

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Atelierele de dezbateri- o etapă esențială a conferinței pedagogilor 2017 - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta