Harta site-ului
Ajutor
Ateliere de dezbateri
Ateliere de dezbateri

Luna august este foarte productivă pentru toți actorii educaționali. Este perioada când se desfășoară întrunirile metodice republicane și raionale cu implicarea specialiștilor din cadrul Direcției Învățământ General și cadrele didactice, când se desfășoară atelierele de dezbateri.
La nivel de raion au fost organizate patru ateliere: „Rolul managerului şcolar în asigurarea sănătăţii, siguranţei şi protecţiei elevilor”, responsabil dna Tolstenco Violeta, șef Secție politici educaționale, „Asigurarea sănătăţii, siguranţei şi protecţiei copiilor- obiectiv prioritar în activitatea managerială”, responsabil dna Bacioi Natalia, metodist principal, „Educaţia: factor primordial în dezvoltarea societăţii”, responsabil Isaicul Svetlana, șef Centru metodic, „Cadrul didactic: promotor al educaţiei şi protecţiei elevilor”, responsabil Iavița Tatiana, șef adjunct DÎG Dubăsari.
În cadrul atelierelor s-a discutat foarte mult despre rolul pedagogului în instituția publică care are menirea de a educa tânăra generație, despre misiunea educației, stipulată în art. 5 al Codului Educației nr.152/2014, despre valorile care ne ghidează munca, precum integritatea, etica, transparența, colaborarea, implicarea, responsabilitatea și despre acțiuni concrete ce urmează a le realiza în activitatea procesului instructiv-educativ în anul de studii 2023-2024.
Totodată au fost identificate un șir de probleme și propuse soluții pentru îmbunătățirea sistemului educațional din raion. Cu toți cunoaștem că pentru a avea un sistem educațional sănătos și european în favoarea elevilor este nevoie de o colaborare sinceră, de înțelegere, de corectitudine, susținere reciprocă, prietenie și armonie în relații. Doar astfel putem vorbi despre un viitor prosper, despre tineri culți și educați, despre starea de bine a elevului și a cadrului didactic.

 Svetlana ISAICUL, Şef Centru metodic, Direcţia Învăţământ General   

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Ateliere de dezbateri - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta