Harta site-ului
Ajutor
Atelier de lucrul cu directorii și coordonatorii ANET
Atelier de lucrul cu directorii și coordonatorii ANET

În conformitate cu Programul de activitate al Direcţiei Învăţământ General Dubăsari pentru anul de studii 2022-2023, la data de 27 ianuarie 2023, s-a desfăşurat atelierul de lucrul cu directorii și coordonatorii ANET din instituțiile de învățământ general din raion cu genericul: „Acțiunile manageriale în procesul de identificare, evaluare și referire a cazurilor de ANET. Bullyingul în instituțiile școlare și preșcolare”.
Atelierul a fost moderat de către dna Baltaga Nadejda, psiholog, SAP, care a accentuat responsabilitatea de fiece zi a managerilor și coordonatorilor din şcoli și grădinițe cu privire la acțiunile întreprinse în prevenirea și combaterea violenței în instituțiile de învățământ. Participanții au completat o Fișă de sesizare în baza unui studiu de caz, iar psihologul a intervenit cu completările și recomandările de rigoare. Totodată s-a accentuat și importanța Planului de acțiuni ce urmează a fi elaborat în urma completării Fișei de sesizare, precum și monitorizarea realizării acestuia.
În cadrul atelierului dna Nicolaev Ludmila, psiholog școlar, Liceul Teoretic „Ion Creangă” Coșnița, formator raional, a adus la cunoștință ordinul nr. 1024 din 13.10.2022 Privind арrоbаrеа Metodologiei cu privire la prevenirea și соmbаtеrеа bullying-ului, a diseminat informația referitor la identificarea bullying-ului, principalele elemente ale bullying-ului, precum și implicarea lucrătorilor din instituțiile de învățământ în soluționarea cazurilor de bulliyng.
Fiecare copil are nevoie să trăiască şi să înveţe într-un mediu în care să se simtă în siguranţă. Este responsabilitatea noastră ca adulţi să le oferim acest lucru. Informaţiile de calitate ne ajută să luăm decizii responsabile astfel încât să alegem să fim parte din soluţie, nu din problemă. 

Svetlana ISAICUL, Şef Centru metodic

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Atelier de lucrul cu directorii și coordonatorii ANET - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta