Harta site-ului
Ajutor
Atelier de lucru: Accesibilizarea clădirilor și spațiilor publice în raionul Dubăsari
Atelier de lucru: Accesibilizarea clădirilor și spațiilor publice în raionul Dubăsari

Miercuri, 22 ianuarie, 2020, în incinta Consiliului raional Dubăsari, s-a desfășurat atelierul de lucru privind elaborarea strategiei locale de accesibilizare a spațiilor publice pentru raionul Dubăsari. În cadrul evenimentului au participat Vicepreședintele raionului, dl Dmitri POPA, Secretarul Consiliului raional Dubăsari dna Maria JIMBEI, manageri ai instituțiilor preșcolare și școlare din raion, reprezentanți ai Direcției asistență socială Dubăsari, asistenți sociali, arhitect-șef al raionului și șef Direcție construcție, gospodărie comunală și dezvoltarea teritoriului.  Evenimentul a fost organizat de către reprezentanții Asociației Obștești “Femeia și Copilul – Protecție și Sprijin” în parteneriat cu Emma Matreniuc, expertă în accesibilitate, preşedintele Asociaţiei Tinerilor cu Dizabilităţi „VIVERE”.
În debutul ședinței a fost declarat că acesta este primul atelier de lucru, după care vor urma și altele, astfel motivând participanții, reieșind din rolul său de manager al instituției publice, să vină cu propuneri și inițiative de susținere a protecției persoanelor care aparțin minorităților etnice și combaterea discriminării celor mai vulnerabile grupuri.
Tot o dată a fost menționat rolul și scopul elaborării strategiei date: consolidarea rolului școlii în educarea și promovarea toleranței, egalității de gen, a diversității și incluziunii; împuternicirii comunităților locale de a facilita accesul minorităților etnice în sistemele locale de protecție.
Participanţii la atelier au menţionat punctele forte şi cele slabe în planificarea resurselor pentru crearea condiţiilor de acces în fiecare instituţie publică. Au fost aduse exemple, când resursele financiare, şi aşa puţine, sunt gestionate ineficient - pantele de acces, blocurile sanitare, trotuarele construite cu încălcarea gravă a standartelor în construcție. Aici s-a atras atenția la importanța resurselor financiare, materiale, identificarea și accesarea fondurilor, contribuția sau cofinanțarea unor proiecte, posibil în parteneriat cu alte raioane.
Activitatea este realizată în cadrul proiectului “Facilitare comunitară și coeziune socială pentru drepturi” susținută financiar de AO Reprezentanta IM Swedish Development Partner.
 
Tatiana GHERB,
Specialist principal, relații cu publicul

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Atelier de lucru: Accesibilizarea clădirilor și spațiilor publice în raionul Dubăsari - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta