Harta site-ului
Ajutor
Atelier de creaţie „Fabrica lui Moş Crăciun”
Atelier de creaţie „Fabrica lui Moş Crăciun”

La data de 11 decembrie în Centrului de resurse pentru educaţia incluzivă din Liceul Teoretic „I. Creangă ” Coşniţa, s-a desfăşurat atelierul de creaţie pentru copii şi părinţi „Fabrica lui Moş Crăciun- decoraţiuni handmade de Crăciun”. Această activitate a fost organizată în cadrul proiectului  „O mână întinsă pentru o viaţă schimbată”, implementat prin parteneriatul dintre A.O. „ Viitorul” LT Coşniţa  şi Serviciul de asistenţă psihopedagogică Dubăsari. Obiectivele atelierului:

  1. Îmbogăţirea cunoştinţelor despre materiale şi caracteristicile lor, precum şi utilizarea unor tehnici de lucru pentru prelucrarea lor în scopul realizării unor produse simple.
  2. Dezvoltarea creativităţii.
  3. Favorizarea dezvoltării relaţiilor de colaborare cu semenii şi părinţii
  4. Îmbunătăţirea relaţiilor şi atitudinilor interpersonale-
  5. Formarea imaginii de sine pozitivă.
   La începutul activităţii Lungu Tatiana- şef SAP a salutat părinţii şi copii şi i-a felicitat cu prilejul sărbătorilor de iarnă. Copiii de la Centrul de resurse pentru educaţie incluzivă au demonstrat abilităţile sale artistice prin recitalul de poezii „ Magia sărbătorilor” , pregătit de cadrul didactic de sprijin Larionov Ina, unde toţi participanţii atelierului s-au cufundat în atmosfera de sărbătoare. Pe un fundal muzical de colinzi de Crăciun  Ursu Eudochia- logoped SAP a organizat jocuri pentru spargerea gheţii: copiii au fost plăcut miraţi  de surprizele dulci ce-i aşteptau. Apoi copiii s-au împărţit în 3 grupuri după particularităţile de vârstă şi interese pentru confecţionarea felicitărilor şi decoraţiunilor  pentru Pomul de Crăciun- moderatori Ursu Eudochia, Potoroca Irina, Lazari Tatiana. Participanţii în cadrul activităţilor au manifestat creativitate, activism, energie, ingeniozitate, abilităţi de comunicare şi conlucrare cu semenii. La finele atelierului de creaţie copilaşii au demonstrat cu mândrie lui Moş Crăciun şi Albei ca Zăpada omuleţii de zăpadă, brăduţii cu jucării, îngeraşi, jucării pentru Pomul de Crăciun, ghirlande. Parada decoraţiunilor a fost înalt apreciată de Moş Crăciun, oferind copiilor daruri dulci, care s-au bucurat foarte mult.  Părinţii şi copiii au plecat mulţumiţi şi cu dorinţa de a reveni la alte măsuri, organizate în cadrul Serviciului de asistenţă psihopedagogică. „ Unii oameni dau din timpul lor, alţii oferă bani, alţii- priceperea şi relaţiile, alţii îşi dau, la propriu, sângele... Fiecare are ceva de oferit.”  ( B. Bush)
Irina POTOROCA, pedagog preuniversitar SAP

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Atelier de creaţie „Fabrica lui Moş Crăciun” - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta