Harta site-ului
Ajutor
Asociaţia raională a marcat cea de-a 28-a aniversare de la retragerea trupelor armate din Afganistan
Asociaţia raională a marcat cea de-a 28-a aniversare de la retragerea trupelor armate din Afganistan

Veteranii războiului din Afganistan, conducerea raionului Dubăsari, funcţionarii Consiliului raional, reprezentanţi ai instituţiilor publice şi de ordine, militarii batalionului Forţelor de Menţinere a Păcii, primari ai localităţilor s-au întrunit la data de 17 februarie curent, pentru a marca cea de-a 28-a aniversare de la retragerea trupelor armate ale fostei Uniuni Sovietice din Afganistan, care este marcată anual la data de 15.02.2017.
Cuvântul de deschidere al manifestaţiei date i-a revenit dlui Iurie Cibuc, preşedintele Asociaţiei raionale a veteranilor de război din Afganistan, care a menţionat ,,”Vreau să vă felicit  cu această ocazie deoarece, pentru noi, cu adevărat e o sarbătoare că am revenit acasă”. Totodată, dl Cibuc le-a dorit tuturor celor prezenţi sănătate, fericire alături de familii şi cei dragi.
Dna Maria Jimbei, vicepreşedintele raionului Dubăsari, prezentă la eveniment, de asemenea, a salutat prezenţa veteranilor şi ,,din numele Preşedintelui raionului, dlui Grigore POLICINSCHI, Consiliului raional vreau să vă felicit şi să subliniez că într-adevăr acest eveniment este unul contradictoriu – e o bucurie că v-aţi întors acasă, dar totodată, sufletele sunt pline de tristeţe, în memorie se perindă clipele trăite în timpul războiului”. Dna vicepreşedinte a marcat importanţa faptului că ,,odată reîntorşi acasă v-aţi încadrat active în muncă şi aţi depăşit psihologic şi fizic acele clipe grele. Un lucru este cert că în acele condiţii grele aţi avut verticalitate, curaj şi tăria de a vă înrola în viaţa cotidiană”.
De asemenea, dna Jimbei a venit cu un îndemn către veteranii acelui tragic război din Afganistan, dar şi a celui din 1992 –Conflictul armat de la Nistru, de a accepta invitaţia instituţiilor de cultură şi învăţământ, de a merge şi povesti celor mai tineri momentele trăite ce le-au marcat viaţa pentru totdeauna. Aceste întâlniri vor servi drept prilej de a-i pregăti pe cei tineri să lupte pentru pace, nu cu arma în mână.
În continuare, a fost adus un omagiu pentru acei luptători care nu s-au mai întors acasă şi au rămas zăcând pe câmpul de luptă, cu ţinerea unui minut de reculegere. Mitingul a continuat cu depunerea de flori la Monumentul eroilor căzuţi pentru integritatea Republicii Moldova în 1992 şi Monumentul celor căzuţi în războiul pentru Apărarea Patriei din 1941-1945, la mormintele camarazilor decedaţi în Afganistan. Manifestaţiile organizate în data de 17.02.2016 au finisat cu organizarea unei mese de pomenire în memoria camarazilor căzuţi în tragicul război.
Marina LUPAŞCO,
Şef Serviciu informare şi transparenţă

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Asociaţia raională a marcat cea de-a 28-a aniversare de la retragerea trupelor armate din Afganistan - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta