Harta site-ului
Ajutor
Asociaţia Obştească de tineret "Indigo" implementează un nou proiect.
Asociaţia Obştească de tineret "Indigo" implementează un nou proiect.

La data de 8 noiembrie curent, între Asociaţia Obştească „Indigo” şi Fundaţia Est Europeană a fost semnat un acord de grant în valoare de 12 756 USD pentru implementarea proiectului „Citius, Altius, Fortius !!”.

Scopul proiectului pe termen lung este facilitarea accesului tinerilor şi copiilor din s. Coşniţa și satele învecinate la servicii de educaţie calitative şi promovarea spiritului activ de viaţă şi va fi atins prin realizarea a 3 obiective generale:

 

Îmbunătăţirea condiţiilor de educaţie în cadrul liceului teoretic I. Creangă din s. Coşniţa;

Informarea tinerilor şi copiilor din localitate privind modul sănătos de viaţă;

Dezvoltarea capacităţii de comunicare şi activism participativ la tinerii şi copiii din comunitate.

 

Pentru realizarea obiectivelor susmenţionate vor fi întreprinse următoarele acţiuni de bază:

Amenajarea unei săli sportive pentru clasele primare din liceu;

Desfăşurarea unei campanii de informare a tinerilor şi copiilor privind modul sănătos de viaţă;

Desfăşurarea manifestaţiei sportive ”Cupa Prieteniei”.

 
Acest proiect a fost obţinut ca urmare a participării AO „Indigo” la seminarele organizate de Fundaţia Est Europeană în cadrul programului ”Participarea Tinerilor în Moldova” finanţat de Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii, Biroul pentru Democraţie, Drepturile Omului şi Muncă şi implementat de Fundaţia Est Europeană în colaborare cu Ministerul Tineretului şi Sportului. La seminare membrii AO „Indigo” au fost instruiţi în elaborarea de proiecte, colectarea de fonduri, organizarea dezbaterilor, etc.

Parte a programului susmenţionat a fost şi componenta de grant cu un buget total de aproximativ 150 000 USD la care au avut acces spre final cele 36 de organizaţii participante. Ca urmare a organizării concursului de granturi s-a decis susţinerea financiară a 14 ONG-uri care au propus idei inovatoare şi mecanisme reale de implicare a tinerilor în soluţionarea problemelor comunităţii. Printre aceste 14 ONG-uri a fost selectat şi proiectul AO „Indigo”.

Asociaţia Obştească „Indigo” este o organizaţie raională neguvernamentală, non-profit, înregistrată în raionul Dubăsari din anul 2006 având drept scop promovarea principiilor şi a valorilor democratice, dezvoltarea capacităţilor creative, educarea calităţilor morale şi etice în rîndul copiilor şi tinerilor din raionul Dubăsari
 
Persoana de contact pentru mai multe detalii despre proiect: Gafeli Alexei, Director de proiect, tel. 068585755, ao.indigo@yahoo.comAcest proiect este realizat de Asociaţia Obştească „Indigo” cu suportul Fundaţiei Est-Europene din resursele acordate de Departamentul de Stat al Statelor Unite prin intermediul Fundaţiei Eurasia.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Asociaţia Obştească de tineret "Indigo" implementează un nou proiect. - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta