Harta site-ului
Ajutor
Asociația Raională a Veteranilor de Război din 1992 a organizat o ședință la Ustia
Asociația Raională a Veteranilor de Război din 1992 a organizat o ședință la Ustia

Astăzi 30 decembrie curent, Asociația raională a Veteranilor de Război din 1992 s-a întrunit în ședință în incinta Casei de cultură din satul Ustia, unde au fost puse în discuție mai multe probleme cu care se confruntă la ziua de azi cei ce-au participat la acţiunile de luptă pentru apărarea integrităţii teritoriale şi independenţei Republicii Moldova în 1992.
La ședința dată a participat fosta conducere a Comisariatului de poliție a raionului Dubăsari, dl Comisar Răciula Ion, Vicecomisarul Dorofeev Nicolai, Președintele actual al Asociației Raionale a Veteranilor de război 1992 din raionul Dubăsari dl Victor Timuș, veteranii de război din satele Corjova, Molovata Nouă și Molovata.
Cea mai stringentă problemă și temă de discuție a fost eliberarea legitimatiilor veteranilor războiului pentru integritatea și suveranitatea Republici Moldova. În acest context a fost propus de a modifica Regulamentul de acordare a legitimațiilor la Legea nr. 190-XV din 8 mai 2003 cu privire la veterani.
Deasemenea în mare parte s-a discutat despre includerea listei voluntarilor la războiul din 1992 în Arhiva Ministerului de Afaceri Interne.
Totodată, a fost propus ca să fie prevăzute categoriile de persoane cărora nu le s-au acordat legitimații, și anume persoanele care au deservit contingentele militare, precum bucătarii, medicii și șoferii. S-a propus ca aceștea să fie incluși în lista dată și să le fie eliberate aceleași legitimații de participant la război.
Din păcate, autoritățile centrale, reprezentanții Ministerului de Interne a RM nu au dat curs invitației noastre la ședința dată. Luînd în considerație declarațiile dumnealor de a  fi deschiși la problemele veteranilor de război și de a susține categoria dată de cetățeni,  totuși nu au fost receptivi de a asculta solicitările și demersurile veteranilor.
La finalul întrunirii s-a propus ca fiecare asociație locală de veterani să verifice listele participanților la răboi, ca ulterior acestea să fie transmise la Ministerul Afacerilor Interne.
 
Victor TIMUȘ
Valeriu MIȚUL
Asociația raională a Veteranilor de Război „Corjova- 1992”

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Asociația Raională a Veteranilor de Război din 1992 a organizat o ședință la Ustia - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta