Harta site-ului
Ajutor
Asistentele medicale – reginele medicinii
Asistentele medicale – reginele medicinii

     Pe data de 12 mai, în întreaga lume se celebrează Ziua internaţională a asistentelor medicale sau nurselor. Omagiul adus acestei profesii nu este întâmplător. Asistentelor medicale le revine nobila misiune de a ajuta medicii în tratarea pacienţilor şi de a uşura suferinţele acestora, fără de ele fiind de neimaginat sistemul medical al fiecărei ţări.
   Aceasta este sărbătorită din 1965, prin decizia Consiliului Internaţional al Nurselor. Din 1974 a fost aleasă oficial data de 12 mai, ziua de naştere a celei mai cunoscute asistente medicale, Florence Nightingale (1820-1910), prima care a reformat domeniul de activitate al asistentelor medicale şi a pus bazele nursingului modern.
  În Republica Moldova, Ziua Internaţională a asistentelor medicale sau nurselor este sărbătorită începând cu anul 1994. A fi asistent medical nu este o simplă profesie, ci un destin, pe care îl accepta doar cei curajoşi.Îmbrăţişează această profesie persoanele care au dragoste mare faţă de oameni, multă răbdare şi omenie, care activează cu dăruire de sine, primind o mare şi deosebită satisfacţie din tot ceea ce fac. Asistenţii medicali şi nursele lucrează la direct cu populaţia, pentru a identifica principalele probleme de sănătate şi căile de soluţionare ale acestora, pentru a discuta despre prevenirea maladiilor, precum şi a oferi îngrijiri calitative la domiciliu.
   Cu acest prilej, Consiliul raional Dubăsari doreşte tuturor asistentelor medicale din cadrul instituţiilor de medicină din raion multă răbdare, sănătate, înţelegere şi armonie în familii, prosperitate.
   
    Orice asistentă medicală trebuie să ştie că:
   "Unii oameni sunt prea obosiţi ca să vă dǎruiascǎ un ZÂMBET. Dǎruiţi-le voi unul, pentru cǎ nimeni nu are mai mare nevoie de un zâmbet decât acela care nu-l mai poate dǎrui.”

Ec. Racoveţ

sp. pr. în probleme relaţii cu publicul

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Asistentele medicale – reginele medicinii - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta