Harta site-ului
Ajutor
Asistență juridică garantată de stat
Asistență juridică garantată de stat

La data de 23 mai curent, în incinta Consiliului raional Dubăsari, a avut loc o întrunire a Consiliului Național pentru Asistență Juridică Garantată de Stat (CNAJGS), Asociația Națională a Para-juriștilor din Moldova (ANPM) și Administrația publică locală, asociațiile obștești. Ședința a fost ghidată de dl Sergiu Chiruța - coordonator Oficiul teritorial Chișinău (CNAJGS), dna Violeta Odagiu – Director executiv, ANPM, dl Maxim Pîrgari –consultant, Oficiul teritorial Chișinău.
Scopul acestei întruniri a fost promovarea serviciilor de asistență juridică garantată de stat de care poate beneficia populația raionului Dubăsari. Cei prezenți la ședință au fost informați despre aspectele, volumul și modul de acordare a asistenței juridice garantate de stat întru apărarea drepturilor, libertăților fundamentale ale omului și intereselor lui legitime.
Asistența juridică garantată de stat prevede acordarea serviciilor juridice din contul mijloacelor destinate acordării unor astfel de servicii persoanelor care nu dispun de suficiente mijloace financiare pentru plata lor.
De asistență juridică garantată de stat beneficiază toți cetățenii Republicii Moldova. În teritoriu, CNAJGS este reprezentat de Oficiile teritoriale, care asigură acordarea de asistență juridică garantată de stat.
Asistența juridică primară se acordă de către para-juriști și asociațiile obștești specializate în acordarea de asistență juridică.
Para-juristul este persoana care se bucură de o înaltă stimă din partea comunității, având studii juridice incomplete sau studii superioare complete, care nu practică activitatea de avocat și care, după o instruire specială, este calificată să acorde asistență juridică primară membrilor comunității, din contul mijloacelor destinate acordării de asistență juridică garantată de stat.
Credem, că această întrunire a fost binevenită pentru cei prezenți și sperăm că în fiecare localitate se va identifica persoana care va acorda asistență juridică garantată de stat.
Pentru informații suplimentare puteți accesa  linkurile: www.parajurist.md, WWW.CNAJGS.MD
 Victoria BERZAN,
Specialist principal, domeniul juridic
 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Asistență juridică garantată de stat - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta