Harta site-ului
Ajutor
,,Armonii de vară”
,,Armonii de vară”

Data de 27 august este o dată remarcabilă pentru întreaga ţară, deoarece anume în această zi acum 22 de ani în urmă Republica Moldova şi-a proclamat Independenţa. Pentru cetăţenii raionului Dubăsari această zi a dat start celei de I ediţii a festivalului naţional de muzică uşoară ,,Armonii de vară”. Festivalul dat a fost organizat de către Centrul Naţional de Conservare şi Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial şi Consiliul Raional Dubăsari. La festival participanţii s-au bucurat de prezenţa d-nei Buliga V., ministrul Muncii Protecţiei Sociale şi Familiei, dna Dicusarî D, director general CNCPPCI, Grigore POLICINSCHI, preşedintele raionului Dubăsari şi colaboratorii acestuia, care s-au deplasat la monumentul ridicat în memoria celor căzuţi în 1992, pentru a depune flori. La festival au luat parte colectivele de muzică uşoară ,,X-Band” or. Ungheni, ,,Orion” mun. Bălţi, ,,Integro” s. Coşniţa, ,,Noi” or. Drochia, ,,Timpul” S. Holercani, ,,Peeno” or. Chişinău, ,,Sufrlet Deschis” s. Doroţcaia, ,,Meridian” s. Pîrîta şi ,,Olpions”.

Dl preşedinte a felicitat locuitorii raionului Dubăsari cu ocazia organizării festivalului dat, aducînd totodată şi cuvinte de mulţumire participanţilor, care nu s-au speriat de distanţa parcursă şi au venit să samene armonie şi voie bună în sufletele celor prezenţi. Dl Gr. Policinschi împreună cu dna D. Dicusarî a înmînat participanţilor diplome de participare însoţite de premii băneşti şi trofee.

Dna V. Buliga a felicitat locuitorii raionului Dubăsari cu ocazia zilei de 27 august susţinînd că ,,este foarte frumos acest eveniment astăzi aici la Coşniţa cînd se pune temelia unui nou început, unui festival prin care va dăinui muzica uşoară, muzica care ne uneşte, ne promovează acele vise, acele gînduri care dăinuie în sufletele moldovenilor, dar este totodată ceva semnificativ, pentru că aici la Coşniţa, cu 22 de ani în urmă s-a scurs sînge pentru integritatea noastră, pentru independenţa noastră. De asemenea, este semnificativ că anume astăzi, la acei 22 de ani de la proclamarea independentei, aici s-a pus temelia unui nou început, unui început frumos, unde participă colective de muzică uşoară din întreaga ţară, care nu s-au uitat la distanţa parcursă şi au venit aici. Eu cred că este un lucru minunat şi mulţumesc mult organizatorilor şi am fost onorată să fiu aici, la Coşniţa, la începutul acestui festival. 

Dna M. Jimbei, vicepreşedintele raionului Dubăsari, de asemenea a venit cu cuvinte de felicitare pentru locuitorii raionului, marcînd că ziua de 27 august- ZIUA INDEPENDENŢEI, este una importantă pentru noi toţi deoarece  cu 22 de ani în urmă s-a vărsat mult sînge, iar acest festival va înviora sufletele noastre, făcînd ca muzica uşoară să dăinuie şi în continuare.

Dna Dicusarî D., directorul general al CNCPPCI, a accentuat ideea că scopul festivalului dat este ,,să educăm tînăra generaţie într-un spirit naţional al muzicii uşoare, deoarece la noi din păcate s-au divizat un pic colectivele profesioniste, dar şi cele de amatori”. 

Colectivele participante au susţinut că au rămas profund impresionate de acest festival, de asemenea au rămas plăcut surprinşi şi chiar onoraţi că i-au avut ca spectatori pe preşedintele raionului şi colaboratorii Consiliului raional. 

Lupaşco Marina, redactor-şef


Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

,,Armonii de vară” - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta