Harta site-ului
Ajutor
Aplicaţiile softului „Geogebra” la orele de matematică
Aplicaţiile softului „Geogebra” la orele de matematică

În incinta Gimnaziului Oxentea raionul Dubăsari, la data de 25 noiembrie 2016 s-a desfăşurat seminarul teoretic raional la disciplina matematica, cu tema : „Aplicaţiile softului „Geogebra” la orele de matematică”. La seminar au fost prezenţi 16 profesori de matematică din raion.
Conform agendei zilei s-a prezentat în Power Point un suport teoretic cu tema: “Aplicaţiile softului „Geogebra” la orele de matematică”, după care, profesorii au fost împărţiţi în două grupuri, unde au avut ca sarcină să definească noţiunea de „soft educaţional”, conceptul de profesor, avantajele şi dezavantajele softului educaţional. Ca concluzie, se poate afirma cu certitudine că , tehnologiile informaţiei şi comunicării vor deveni instrumente de utilitate universale. Este necesar să se dezvolte în acest sens un nou mod de gândire şi comportament care va permite cadrelor didactice să facă faţă oricărei noi cerinţe. Fiecare profesor va trebui să capete o informaţie de bază în domeniul ÎAC (învățare asistată de computer). Pentru profesorii de matematică, a venit doamna Botnar Ludmila cu un suport teoretic „Orele de matematică în softul Geogebra ”. S-a lucrat la exemple concrete de aplicaţii a softului „Geogebra”, demonstrînd  paşii de lucru.
La următoarea etapă s-a petrecut activitatea extracurriculară TVC cu tema „Matematica – ştiinţă supremă”, moderator Botnar Ludmila. Copiii au demonstrat cunoştinţele şi dragostea faţă de disciplina Matematica. Seminarul s-a finisat cu analiza activităţilor , doamna Botnar Ludmila a fost apreciată cu calificativul „foarte bine”.
Aduc sincere mulţumiri profesoarei de matematică Botnar Ludmila  pentru implicarea activă în cadrul seminarului, deasemenea administraţiei liceului şi întregului colectiv de profesori din Gimnaziul Oxentea.

 

Valentina ANDRIEŞ,
 specialist principal în problemele învăţămîntului preuniversitar

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Aplicaţiile softului „Geogebra” la orele de matematică - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta