Harta site-ului
Ajutor
AOFM: Migranții reveniți de peste hotare, vor obține susținere la procesul de reintegrare
AOFM: Migranții reveniți de peste hotare, vor obține susținere la procesul de reintegrare

În scopul asigurării implementării eficiente a politicii în domeniul migrației, sporirea efectelor pozitive și reducerea efectelor negative ale migrației, la data de 09.08.2018 în incinta Consiliului raional Dubăsari s-a desfășurat sesiunea inițială de instruire a echipei multidisciplinare privind aplicarea ”Mecanismului interinstituțional de referire pentru integrarea migranților reveniți de peste hotare”. Ședința a fot prezidată de domnul Valerie SANDUL vicepreşedintele raionului pe domeniul agricol.
În cadrul sesiunii doamna Diana Cheianu-Andrei, consultant MiDL, a prezentat Planul de acțiuni pentru anii 2017-2020 privind (re)integrarea cetățenilor Republicii Moldova reîntorși de peste hotare. De asemenea participanții: AOFM Dubăsari, Consiliul raional Dubăsari (DÎG, DASPF, DAC, Centrul de Sănătate, DEBF ), Agenția Teritorială CNAM,  CTAS, DDF, reprezentantul ASP, AO Social-Asist, au discutat  privind conceptul MIR, au fost împărtășite experienţele specialiştilor în asistarea persoanelor revenite de peste hotare,  modalitățile de identificare  a necesităţilor migranţilor reveniţi şi soluţionarea acestora, cît și despre colaborarea multidisciplinară şi intersectorială în integrarea migranților.
AOFM Dubăsari a venit cu o prezentare a serviciilor prestate acestei categorii de persoane totodata fiind relatate istorii de success în conlucrarea și integrarea în cîmpul muncii a migranților reîntorși.
Ținem să menționăm  că implementarea reuşită a Mecanismului interinstituţional de referire pentru migranţii reveniţi (MIR) va eficientiza cooperarea şi monitorizarea procesului de referire între toate instituţiile privind acordarea serviciilor migranţilor reîntorşi, dînd posibilitatea ca acestia să se (re)integreze cît mai ușor în Republica Moldova.
 
Victoria TURTA,
specialist AOFM Dubăsari

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

AOFM: Migranții reveniți de peste hotare, vor obține susținere la procesul de reintegrare - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta